Ajvar štanglice
Advertisement
Potrebno je:
Kora:- 1 dcl kisele vode,
- 1 dcl piva,
- 8 kašika brašna,
- 4 kašike ajvara,
- 1/2 kašičice soli,
- 1 kašičica praška za pecivo.
- 200 g krekera,
- 125 g margarina,
- 0,5 dcl vode,
- 100 g posnog majoneza,
- 1 konzerva tunjevine,
- 5 kiselih krastavčića.
- 4 kašike ajvara,
- manji list oblande.
Priprema:
- Sve sastojke za koru izmešati kašikom, pa smesu izliti u obložen pleh i peći koru na 200°C 15 min.
- Za fil krekere samleti i preliti sa vodom, pa promešati.
- Kisele krastavčiće izrendati, a tunjevinu ocediti od viska ulja.
- Margarin izmutiti, pa mu dodati krekere, tunjevinu, krastavčiće, majonez, malo posoliti, pa sve sjediniti i premazati koru.
- Preko fila namazati ajvar, pa staviti list oblande.
- Ostaviti da se ohladi i oblanda omekša, pa iseći na štanglice ili kocke.
Ovo
su recepti za posne slatke rolate koje morate probati: 10. Rolat sa
šumskim voćem 9. Rolat mačije oči 8. Francuski rolat 7. Rolat od suvog
voća...
Нема коментара:
Постави коментар