Recepti TORTA OD SIRA I KIVIJA.....
200 gr. integralnog keksa
100 gr. omekšalog maslaca
beli krem
400 gr. krem sira
3,5 dcl punomasne mlečne slatke pavlake
150 gr. šećera
2 vanilin šećera
1 kašika sveže ceđenog soka od limuna
10 gr. želatina u prahu
kivi krem
1 kg. očišćenog kivija
200 gr. šećera
20 gr. želatina u prahu
Priprema
Samleti keks, izmešati ga sa omekšalim maslacem i rasporediti u kalup prečnika 24. cm.
beli krem
Umutiti u čvrst šlag slatku pavlaku, šećer i vanilin šećer. Dodati krem sir, dobro izmešati i dodati želatin koji se prethodno stavi desetak minuta u pola dcl. vode da nabubri i samo ga malo ugrajati da postane tečan.
Smesu staviti preko keksa. Pripremiti jednu oblu, ako nemate može i kao ova na slici, posudu, obložiti je sa spoljne strane najlon folijom i utisnuti u krem. Ostaviti da u frižider da se krem dobro stegne, oko 2 sata. Prvo odvojiti posudu od folije i izvaditi je a zatim polako skloniti i foliju sa krema. Nemojte se plašiti, folija se odvoji veoma lako, ne ostane uopšte fila na njoj.
kivi krem
Očistiti kivi i samleti ga dobro u blenderu ili šstapnim mikserom. Dodati šećer i kuvati oko 10 minuta na laganoj temperaturi.
Ja još jednom tako kuvan izmiksam štapnim mikserom. Kada se skuva, kivi izgubi svoju lepu zelenu boju, ako hoćete da fil bude iste boje kao svež kivi, umočite do pola čačkalicu u Wilton tečnu svetlo zelenu boju i prođite kroz fil, dobiće se boja kao sveži kivi.
Ostaviti da se slroz ohladi.
Želatin razmutiti sa 1 dcl. vode, posle desetak minuta ga blago ugrejati da postane tečan i sjediniti sa kivijem. Ostaviti ponovo petnaestak minuta u frižider da se skroz ohladi pa uliti u kalup sa belim kremom.
Ostaviti preko noći u frižideru da se sve lepo stegne.
Dekorisati po želji.
Ove mere su isključivo za kalup prečnika 24 cm!
http://www.maminajela.com/2013/04/torta-od-sira-i-kivija.html
TORTA OD SIRA I KIVIJA.....
Splitska torta
Sastojci
- Kora
- 10 bjelanjaka
- 10 kasika secera
- 200 gr oraha
- 200 gr suhih smokava
- 200 gr suhih grozdjica
- 4 kasike brasna
- Krema
- 10 zumanjaka
- 10 kasika secera
- 180 gr maslaca
- 50 gr cokolade
- 1 kasika ulja
- malo mlijeka
Priprema
-
1
Bjelance umutiti u cvrst snijeg sa secerom
Orahe,smokve,grozdjice isjeckati sitno i pomijesati sa brasno potom sve sjediniti sa umucenim bjelankom -
2
Kada je sve sjedinjeno,smjesu istresi na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pecenje i peci na 180* C oko 20-tak minuta.
-
3
Zumanjke umutiti dodati secer i kuhati na pari dok se ne zgusne.
Ohladzenoj kremi dodati maslac i sve dobro sjediniti. -
4
Koru prerezati uzduzno na 3 jednaka dijela i redati na tacnu staviti prvi koru pa premazati pa drugu pa premazati i i trecom preklopiti i premazati cijelu tortu sa ostatkom kreme.
-
5
Cokoladu rastopiti sa uljem potom dodatii malo mlijeka i po zelji malo se poigrati na vrhu torte.
Splitska torta2
Sastojci
Biskvit:
- 9 bjelanjaka
- 9 žlica kristal šećer
- 15 dag oraha
- 15 dag suhih smokava
- 15 dag grožđica
- 3-4 žlice oštrog brašna
- prstohvat soli
Krema:
- 9 žumanjaka
- 9 žlica šećera u prahu
- 20 dag maslaca
- 1 vanilin šećer
- malo ribane narančine korice
Za natapanje kora:
- malo soka od naranče
- malo ruma
Još:
- malo čokolade za kuhanje
Priprema
-
Biskvit:
-
1
U veliki lim od pećnice stavite par kapi ulja, pa ga razmažite papirnatom salvetom. Obložite papirom za pečenje i pritisnite da se zalijepi.
Suhe smokve, grožđice i orahe nasjeckajte. Dodajte brašno i dobro izmiješajte.
Bjelanjke i prstohvat soli istucite u snijeg, pa stalno miksajući dodajite 1 po 1 žlicu šećera. Tucite dok snijeg ne očvrsne. -
2
U bjelanjke pomalo dodajite usitnjeno voće i lagano izmiješajte žlicom. Izlijte na lim, poravnajte i pecite na 180"C oko 25 minuta. Pećnicu ugasite, otvorite vrata i ostavite biskvit u njoj još par minuta.
Ohladite, pa uzduž izrežite na tri trake. Tek sada pažljivo skinite papir, jer je puno lakše sa manjih komada. -
Krema:
-
Žumanjke, šećer i vanilin šećer izmutite, pa preselite na paru i tucite dok se krema ne zgusne. Ohladite, pa dodajte pjenasto umućen maslac i malo ribane narančine korice. Sve dobro izmiksajte.
-
Slaganje torte:
-
Pomiješajte malo ruma i soka od naranče pa poškropite sve tri kore. Onda svaku namažite sa trećinom kreme i slažite jednu na drugu.
Premažite tortu izvana, pa prošarajte po vrhu sa malo otopljene čokolade. -
Umjesto grožđica, mogu suhe brusnice.
Splitska torta
Sastojci
Kore:
- 9 bjelanjaka
- 9 žlica šećera u prahu
- 150 g sitno sjeckanih oraha
- 150 g sitno sjeckanih grožđica
- 150 g sitno sjeckanih suhih smokava
- 3.5 žlice oštrog brašna
- malo soli
Krema:
- 9 žutanjaka
- 9 žlica šećera u prahu
- 1 vanili šećer
- 250 g putra(nikako margarina)
I još:
- šaka tostiranih,sjeckanih oraha
Priprema
-
1
Kore:
Sitno nasjeckajte orahe,smokve i grožđice,stavite ih sve u jednu posudu,pospite sa 3.5 žlice brašna i dobro izmiješajte.
U drugoj posudi tucite bjelanjke sa malo soli,pa kad očvrsnu dodajte i šećer u prahu te tucite dok ne dobijete vrlo čvrsti,sjajni snijeg.
Špatulom ili kuhačom u snijeg pažljivo umiješajte suho voće pomiješano s brašnom.
Lim od pećnice obložite papirom za pečenje,rasporedite po njemu masu i pecite na 170 oko 20 minuta.
Pustite da se ohladi pa razrežite na 3 jednake trake. -
2
Krema:
Na pari tucite žutanjke sa šećerom dok se ne zgusnu,otprilike 15 minuta.Ostavite da se ohlade pa im umiksajte izrađeni putar.
U originalnom receptu ide 250 g putra,ai ja uvijek smanjim tu količinu,vi učinite kako vama odgovara. -
3
Slaganje:Na pladanj položite jednu traku tijesta,premažite 1/3 kreme,tako učinite i sa drugom,poklopite trećom te cijelu tortu obucite u ostatak kreme,pospite sa šakom preprženih oraha,i ostavite na hladnom par sati da se stegne.
Vodena torta
Sastojci
Vodena torta, biskvit
- 6 jaja
- 450 gr secera
- 15 zlica vode
- 300 gr glatkoga brasna
- 1 i pol prasak za pecivo
- 150 gr mljevenih oraha
- 1 naranca (korica)
Krema by Mignonne (iz: Cokoladni rolat)
- 250 gr maslaca
- 200 gr secera u prahu
- 100 gr cokolade
- 2 jaja
Krema by Monchi (iz: Chic chocolate cakes)
- 300 gr mascarponea
- 200 ml slatkoga vrhnja
- 1 vanil secer
- 200 gr bijele cokolade
- 1 naranca korica
Cokoladna glazura
- 150 gr cokolade
- 4 zlice ulja
Preljev za kore
- 1 naranca sok
- 2-3 zlice secera
Priprema
-
1
BISKVIT by Sasa: cvrsto umutiti 6 bjelanjaka i zatim im polako dodati 450 gr secera.
-
2
Nakon toga u smjesu dodati 6 zumanjaka, jedno po jedno.
-
3
Umijesati 15 zlica vode (sobne temperature) i brasno izmijesano s praskom za pecivo.
-
4
Na kraju lagano dodati mljevene orahe i koricu narance.
-
5
Dno vecega pleha ili kalupa za torte prekriti papirom za pecenje, a rubove namastiti i pobrasniti.
-
6
Zagrijati pecnicu i peci kolac 10-ak minuta na temperaturi 180-200 C (ovisno o pecnici). Nakon toga temperaturu smanjiti na 160 C i kolac peci jos 30-40 minuta.
-
7
Kolac se pece dugo jer je velik. Idealno ga je ostaviti u plehu preko noci da se polako hladi.
-
8
Sutradan ga izrezati na 3 kore. Prije mazanja preliti ih preljevom.
-
9
PRELJEV za kore: kuhati sok 1 narance sa secerom dok se ne dobije malo gusci sirup. Ohladiti ga i njime “pospricati” kore.
-
10
KREMA by Mignonne: pjenasto izmijesati maslac sa secerom u prahu. Polako dodati 2 zumanjka.
-
11
Rastopiti cokoladu i ostaviti ju da se malo ohladi. Zatim ju umijesati u kremu.
-
12
Na kraju u sve lagano umijesati snijeg od 2 bjelanjka.
-
13
Kremu malo ohladiti.
-
14
KREMA by Monchislava: otopiti bijelu cokoladu i ostaviti da se lagano ohladi. Izmijesati mascarpone sa slatkim vrhnjem i u smjesu dodati rastopljenu bijelu cokoladu.
-
15
Napomena: paziti da se mascarpone sa slatkim vrhnjem ne mijesa predugo kako smjesa ne bi postala suvise tecna. Vrlo je bitna i kvaliteta bijele cokolade buduci da je rijec o secernoj masi koja se brzo hladi i dosta je tvrda (najbolje ju je otopljenu najprije malo izmijesati mikserom, pa u nju polako dodavati smjesu vec izmiksanog mascarponea sa slatkim vrhnjem).
-
16
U gotovu kremu dodati naribanu koricu jedne velike narance.
-
17
Kremu dobro ohladiti u frizideru.
-
18
Donju koru premazati cokoladnom kremom (jer je malo cvrsca), a gornju koru, kao i cijelu tortu bijelom mascarpone kremom.
-
19
Na vrh staviti cokoladnu glazuru (prema vasem omiljenom receptu).
-
20
Kolac je najbolji kada odstoji u frizideru preko noci.
Cappuccino torta
Sastojci
Za beze korice
- 5 belanaca
- 250 g secera
- 1 kasika brasna
- 1 kasika sirceta ili limunovog soka
Za osnovni krem
- 1 l mleka
- 5 zumanaca
- 9 kasika secera
- 9 kasika brasna/gustina
- 2 kesice vanilin secera
- 250 g maslaca
Za cokoladni krem
- 150 g cokolade
- 150 g grilijasa od oraha ili lesnika
Za cappuccino krem
- 1 kesica cappuccina
- 150 g sitno seckane cokolade
Dekoracija
- 300 g slag pene
- 2 kasicice nes kafe
- listici od cokolade za ukrasavanje
Priprema
-
1
Umutiti penu od belanaca, dodati secer, brasno i kasiku sirceta.
-
2
Sipati u dresir kesu i na velikom plehu (30×40 cm) oblozenom masnim papirom, istisnuti trake od umucenih belanaca, ili smesu samo lepo poravnati po celom plehu.
-
3
Osusiti beze koricu na 125 C oko 1 – 1, 5 sat.
-
4
U medjuvremenu pripremiti krem. Umutiti zumanaca sa secerom, brasnom (4, 5 kasike brasna i 4, 5 kasike gustina) i malo hladnog mleka.
-
5
Preostalo mleko staviti da provri, pa skuvati krem od umucenih zumanaca.
-
6
Ohladiti i izmiksati sa maslacem.
-
7
Podeliti smesu na dva dela, pa u jedan dodati rastopljenu cokoladu i usitnjeni grilijas.
-
8
U drugi deo smese staviti kesicu cappuccina i sitno seckanu cokoladu kao za stracciatelu.
-
9
Beze koricu preseci na pola, i filovati najpre cokoladnom kremom sa grilijasom.
-
10
Staviti drugu koricu i premazati cappuccino kremom.
-
11
Na kraju umutiti slag penu sa mlekom ili vodom, dodati nes kafu koju smo razmutili u malo vode i premazati celu tortu.
-
12
Ukrasiti listicima bele i crne cokolade.
-
13
Dobro ohladiti pre serviranja.
-
Za grilijas je potrebno rastopiti 75 g secera kao karamel i dodati 75 g lesnika ili oraha. Sipati na nauljeni tanjir, a kad se ohladi usitniti u avanu.
-
1
/slika/19888/
Kako izgleda beze korica pre pecenja mozete pogledati ovde:
http://www.coolinarika.com/slika/19888 -
2
Tortica!:))
Posluživanje
Kako napraviti listice od cokolade? Otopiti posebno belu i crnu cokoladu na tihoj vatri. Odabrati dekorativne listove (ruze npr.) i cetkicom naneti deblji sloj rastopljene cokolade na povrsinu lista. Staviti na mastan papir i kratko rashladiti u hladnjaku, pa pazljivo odvojiti list od cokolade.
Detalj sa torte-cokoladni listici mogu se ovde videti izbliza:
http://www.coolinarika.com/slika/19890
POMORANDŽA TORTAPOMORANDŽA TORTA
Čoookoladna fantazija
Sastojci
Tijesto:
- 9 žumanjaka
- 150 grama čokolade za kuhanje
- 200 grama mljevenih oraha
- 100 grama brašna
- 200 grama šećera
- 200 grama maslaca ili margarina
- 1 vanilin šećer
- pola praška za pecivo
- ...
- 9 bjelanjaka
- 50 grama šećera
- par zrna soli
Krema:
- 500 ml slatkog vrhnja
- 300 grama čokolade za kuhanje
- 150 grama šećera u prahu
- 2 žlice ruma
Ostalo:
- čokoladne mrvice za ukrašavanje
Priprema
-
1
Zagrijati slatko vrhnje do vrenja, maknuti s vatre pa u njega ubaciti natrganu čokoladu. Miješati dok se čokolada ne otopi i nastane jednolična krema. Ohladiti do pola pa staviti u hladnjak da se potpuno ohladi.
-
2
Za tijesto otopiti čokoladu. Bjelanjke sa šećerom i soli umutiti u čvrsti snijeg.
-
3
Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva C.
-
4
U većoj zdjeli miksati malo omekšali maslac sa šećerom i vanilin šećerom. U pjenasti maslac dodavati jedno po jedno žumance i miksati dalje. Dodati otopljenu čokoladu, miksati dalje, zatim dodati orahe i brašno pomiješano s praškom za pecivo naizmjenično. Po potrebi uz orahe i brašno dodati par žlica snijega od bjelanjaka radi lakšeg miksanja. Na kraju lagano umiješati preostali snijeg od bjelanjaka.
-
5
Dva pleha od pećnice obložiti papirom za pečenje. Na svaki uliti polovinu smjese i rasporediti do rubova. Radi lakšeg mjerenja može se stavljati jednak broj žlica smjese na svaki pleh.
-
6
Peći 20 minuta na 180 stupnjeva C.
-
7
Pečene kore ostaviti da se ohlade.
-
8
Ohlađenoj smjesi slatkog vrhnja i čokolade dodati šećer u prahu i miksati da postane jednolična krema. Na kraju umiješati i rum.
-
Slaganje:
-
1
Od svake kore odrezati 1/3 po po kraćem dijelu - ovi uži dijelovi zajedno tvoriti će srednju koru.
Ako do sada niste, evo prilike da prvi puta kod izrade kolača koristite metar ili ravnalo za mjerenje :)) -
2
Prvu veću koru (veličine 2/3) namazati trećinom kreme, zatim na kremu položiti one dvije manje kore (2 x 1/3) i dobro ih priljubiti tako da se kasnije ne vidi da ustvari nisu od jednog komada. Ponovo premazati trećinom kreme i pokriti drugom većom korom (veličine 2/3). Premazati ostatkom kreme i posuti čokoladnim mrvicama i staviti na hlađenje.
Sarena torta
Sastojci
Biskvit
Krema
- 1 litra mlijeka
- 10 zlica brasna
- 10 zlica secera
- 2 vrecice vanilije secera
- 250 grama maslaca
- 2 zlice secera u prahu
- 150-200 grama sarenih zele bombona
- 100 grama grozdjica namocenih u malo ruma
Za dekoraciju
- 400-500 ml tucenog slatkog vrhnja
Priprema
-
1
Biskvit
-
2
Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Izradite bjelanjke u cvrsti snijeg, dodajte secer, te na kraju jedan po jedan zumanjak i jos kratko miksajte. Rucno dodajte prosijano brasno pomijesano sa praskom za pecivo.
Podijelite smjesu u 3 posudice. U jedan dio pomijesajte prosijani kakao, u drugi metnite malo ekstrakta od maline da dobije lijepu roznu boju. Treci dio ostaje zuti. Biskvit po bojama sipati u tepsiju oblozenu papirom za pecenje. Boje ne mijesati, nego prvo sipati jednu boju, u sredinu drugu i na kraju trecu. Nije bitno da li je biskvit ravan. Biskvit ispeci, ohladiti i izrezati u kockice velicine 2×2cm. Ne mora biti perfektno, jer se to nece vidjeti kad se metne u tortu. -
3
Krema
-
4
Brasno izraditi bez grudvica sa mlijekom, koliko treba. Ostatak mlijeka staviti kuhati sa secerom i vanilijom. Kad zakipi, malo odmaknuti sa “vatre” i sipati mjesavinu brasna i mlijeka. Mijesati i vratiti kuhati. Dobro prokuhati kremu, da se poslije ne bi osjetio okus brasna. Pri kuhanju kremu dobro do dna mijesati i pri tome stalno vrtiti posudu u kojoj kuhate. Kad sipate secer u mlijeko da se kuha, nemojte ga mijesati, na taj nacin ce mlijeko dobiti plavicastu boju i manje ce zagarati.
Kremu ohladiti uz stalno mijesanje da se ne uhvati kora. Pjenasto izraditi maslac sa secerom u prahu i pomijesati ga sa kremom. -
5
U jednu vecu posudu ili najbolje u veliku tepsiju metnuti kremu, malo ju rasiriti. Po kremi staviti biskvit isjecen na kocke, isjeckane zele bombone i grozdjice namocene u rumu, malo istikati visak tekucine. Ja osobno ne mecem grozdjice, jer moji ne vole, ali je jako fino sa njima.
Sve to njezno pomijesati sa rukama da se biskvit ne bi poceo kidati i praviti formu po zelji. Kalup obloziti pozirnom folijom.Ja sam pravila u kalupu za tortu, ali isto tako je lijepo kao rolat. Jednostavno na tacni rukama oblikujete oblik rolata.
Prednost ovog kolaca je u tome da zavisi od vase maste kakav oblik ce imati.
Tortu ohladite ( najbolje preko noci ) i namazite tucenim slatkim vrhnjem i dekorirajte po zelji.
Talijanska torta
Sastojci
Biskvit
- 6 bjelanjaka
- 200g šećera
- 3 žlice brašna
- 2 žlićice praška za pecivo
- 200g mljevenih badema
Krema
- 6 žumanjaka
- 600ml mlijeka
- 100g šećera
- 1 vanilin šećer
- 6 žlica brašna
- kap ruma
- 125g margarina za kreme ili maslaca
- 100g mljevenih badema
Još potrebno
- 500ml slatkog vrhnja (200ml za kremu, 300ml za premazat cijelu tortu)
-
1
Bademe malo popržite u tavi ili u zagrijanoj pećici i sameljite.
Kalup promjera 25cm, obložite papirom za pećenje.
Pećnicu ugrijte na 170°C.
-
2
Tijesto:
Umutit bjelanjke u snijeg, dodat šećer sve zajedno dobro smiksat, dodat prosijano brašno s praškom za pecivo, malo smiksat i ručno umiješat bademe, koje ste predhodno popržili i samljeli.
Smjesu ulijte u kalup i pecite oko 25-30min.
Pečeno ostavite u kalupu da se ohladi. -
3
Dok se tijesto peće skuhajte kremu.
Krema:
Stavite kuhat oko 450ml mljieka.
Žumanjke dobro umiksajte sa šećerom i vanila šećerom.
Pomiješajte brašno s ostatkom mlijeka (150ml), brašno dodajte žumanjcima, u tu smjesu ulijte malo mlijeka (od onih 450ml što ste stavili kuhat) i sve ulijte u ostatak mlijeka i vratite kuhat, uz stalno miješanje dok ne prokuha, maknite je s vatre dadajte kap ruma i
KREMU OHLADITE !!!
U hladnu kremu dodajte margarin (dobro izradite) . -
4
500ml slatkog vrhnja ulupajte u šlag od toga 5 žlica odvojite u kremu (to je oko 200ml), a ostatak ostavite za premazat tortu.
Gotovu kremu podijelite na dva jednaka dijela i u jedan dio umiješajte bademe. -
5
Slaganje torte:
Biskvit stavite na tacnu i obložite ga s obručom od kalupa (natopite ga s malo mlijeka i ruma).
Namažite kremu s bademima, na to namažite žutu kremu.
Tortu ostavite par sati u frižideru da se stisne.
Nakon dobrog hlađenja, maknite obruč od kalupa i ukrasite je ostatkom šlaga od slatkog vrhnja.
- 6
-
1
Kolac sa sirom i jagodama
Za koru
- 350-400 gr. mlevenog keksa
- 2 dl. mleka
- 3 kasike meda
- 120 gr. putera
Za fil
- 500 gr. svapskog sira
- 3 dl. slatke pavlake
- 2 kasike soka od limona
- 150 gr. secera u prahu
- 2 kesice zelatina
Za preliv
- 2 crvena preliva za kolace
- jagode
Priprema
-
1
Kora:
1.Mleveni keks preliti mlekom,dodati puter i med pa sve dobro izmesati da ne bude grudvica. -
2
Fil:
1.Svapski sir sjediniti sa secerom u prahu i sokom od limuna pa izmesati.
2.Zelatin pripremeti prema uputstvu sa kesice a potom ga staviti na ringlu nekoliko minuta da se otopi i sipati u mesavinu svapskog sira.
3.Slatku pavlaku umutiti u cvrst slag,dodati u smesu od sira i polako promesati. -
3
Finalni postupak:
1. U okrugao kalup za tortu sipati smesu od mlevenog keksa i poravnati.
2.Prekriti filom od sira pa poravnati i ostaviti da se stegne.
3.Preko stegnutog fila poredati jagode.
4.Preliv za kolace pripremiti prema uputstvu sa kesice i preliti preko jagode pa vratiti u frizider da se stegne.
Rafaelo torta
Sastojci
Za biskvit:
Za kremu:
- 7 žumanjaka
- 2 vrećice Vanilin pudinga Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 700 ml mlijeka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 500 ml slatkog vrhnja
Još potrebno:
Za posipanje:
- 50 g kokosova brašna
Priprema
Za biskvit:
-
-
1
Bjelanjke istucite u snijeg i postepeno dodajte šećer i vanilin šećer uz miješanje.
-
2
Prašak za pecivo pomiješajte s brašnom te dodajte bjelanjcima, a zatim lagano umiješajte kokosovo brašno.
-
3
Smjesu ulijte u kalup za torte promjera 26 cm koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 °C oko 15-20 minuta dok površina ne postane lagano žuta.
-
4
Biskvit ohladite i stavite na tanjur tako da gornju stranu okrenete prema dolje.Možete ga navlažiti sa malo mlijeka.
Za kremu:
-
-
1
Žumanjke izmiješajte s pudingom i 200 ml mlijeka.
-
2
Preostalo mlijeko stavite kuhati i kad zavrije umiješajte pripremljenu smjesu. Kuhajte uz miješanje dok se ne počne zgušnjavati, a zatim maknite s vatre i ohladite.
-
3
Maslac i šećer izmiješajte električnom miješalicom i umiješajte u hladnu kremu.
-
4
Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte u kremu.
-
5
Na biskvit stavite pola kreme, zatim posložite kekse koje ste umočili u smjesu mlijeka i maraskina. Prekrijte ostatkom kreme. Tortu pospite kokosovim brašnom.
Svaka cast, zaista ste me inpresionirali vasim umecem, vi ste moja inspiracija, mozda mozemo saradjivati u buducnosti Pepeljuga Pozdrav i sve najbolje
ОдговориИзбриши