Postupak za žuti fil: Pomiješati
sok i vodu, pa odvojiti malo, koliko treba da se razmuti puding i
gustin, a u resto dodati 150 gr. kristal šećera pa skuhati na vatri. U
vruće sipati razmućeni puding, smanjiti temperaturu, pa na tihoj vatri
skuhati fil dok se ne zgusne. Skloniti na stranu, pa dodati narendanu
pomorandžu. Ostaviti da se ohladi, uz povremeno miješanje. Od toga
odvojiti 12 kašika fila na stranu. Posebno umutiti margarin sa prah
šećerom, pa dodati prethodnom hladnom filu i sve mikserom lijepo umutiti
(Margarin ne dodavati u onih odvojenih 12 kašika fila).
Sastojci za braon fil:
- 500 g posnog mljevenog keksa
- 150 g posne čokolade za kuhanje
- 150 g mljevenih lješnjaka
- 150 g margarina
- 150 g prah šećera
- i malo kisele vode, po potrebi
Postupak za braon fil: Pomiješati
keks, lješnika, prah šećer, otopljenu čokoladu, margarin (prethodno
pjenasto umućen) sa onih prethodno odvojenih 12 kašika žutog fila.
Dodavati kiselu vodu po potrebi da se dobije kompaktan fil, ni previše
suv, a ni previše mekan i mutiti lagano mikserom.
Sastojci za čokoladnu glazuru:
- 200 g posne čokolade za kuhanje
- 6 velikih kašika ulja
Glazura od čokolade: 200 g posne
čokolade za kuhanje otopiti na tihoj vatri, skloniti na stranu pa
umiješati 6 velikih kašika ulja. Čokoladu nanijeti na obje žute kore, pa
ostaviti da se malo stegne.
Posebno umutiti 150 gr. posnog šlaga sa oko 100 ml ledene,kisele vode(može i obična).
Postupak filovanja: žuta kora (sa
čokoladnom glazurom) - polovina braon fila - sloj umućenog šlaga -
braon kora - žuti fil - žuta kora (sa čokoladnom glazurom) - druga
polovina braon fila.
Odozgo dekoracija šlagom, a potrebno je od 400-500 g umućenog posnog šlaga.
Posna orah – vanilla torta
Нема коментара:
Постави коментар