POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM
Posne torte
Potrebno je:
700ml.fante(pomorandža)
6kašika šećera
3pudinga od vanile
1margarin
5kašika prah šećera
+
400g.posnog keksa
400g.medenog srca
Priprema:
600ml.fante-da provri.Sastaviti puding sa šećerom pa dodati 100ml.fante i sve zajedno sipati u provrelu fantu neprestano muteći dok se puding ne zgusne.
Ohladiti pa u ohladjeno dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu.
Filovati:
200g.posnog keksa topiti u fantu i redjati na tacnu za tortu,zatim premazati filom pa poredjati medeno srce koje smo proboli viljuškom i potapali u fantu.
Opet fil pa keks pa opet fil i odozgo staviti ili posni šlag ili topljenu čokoladu.
https://www.blogger.com
POSNA TORTA SA MEDENIM SRCEM |
700ml.fante(pomorandža)
6kašika šećera
3pudinga od vanile
1margarin
5kašika prah šećera
+
400g.posnog keksa
400g.medenog srca
Priprema:
600ml.fante-da provri.Sastaviti puding sa šećerom pa dodati 100ml.fante i sve zajedno sipati u provrelu fantu neprestano muteći dok se puding ne zgusne.
Ohladiti pa u ohladjeno dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu.
Filovati:
200g.posnog keksa topiti u fantu i redjati na tacnu za tortu,zatim premazati filom pa poredjati medeno srce koje smo proboli viljuškom i potapali u fantu.
Opet fil pa keks pa opet fil i odozgo staviti ili posni šlag ili topljenu čokoladu.
https://www.blogger.com
POSNA LEŠNIK TORTA
POSNA LEŠNIK TORTA |
1pakovanje rozen korice.
Fil:
1margarin
250g.prah šećera
300g.mlevenih i pečenih lešnika
1puding od vanile
300ml.vode
+
300g.posnog šlaga
Posebno se kuva puding od vanile sa vodom.
U skuvani i ohladjeni puding dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Sve dobro izmiksati pa dodati 1kašiku šlaga u prahu,i mleveni lešnik.
A ostali šlag dobro umutiti sa kiselom vodom.
Filovati:
kora-fil-umućen šlag,kora-fil-umućen šlag......
Posna lešnik torta
(potrebno je po dve kašike fila i dve kašike šlaga)
POSNA SNIKERS TORTA
POSNA SNIKERS TORTA |
Kore I i III:
200g.brašna
1prašak za pecivo
5kašika šećera
50g.mlevenog kikirikija
2dl.kisele vode
50ml.ulja
U činiji sastaviti brašno,pecivo,šećer i kikiriki,dodati i ulje i kiselu vodu-sve sjediniti varjačom.
Smesu izliti u pleh(38x26)i peći na 200.C oko 10-15min.
Na isti način napraviti još jednu koru.
Kora II:
200g.brašna
1prašak za pecivo
5kašika šećera
50g.mlevenog kikirikija
2dl.kisele vode
50ml.ulja
2rebra izrendane čokolade
Sve sastaviti i peći koru na 200.C oko 10-15min.
Fil:
1,5lmleka od soje(ja sam stavila sok od narandže)
150g.šećera
150g.gustina
250g.margarina
50g. čokolade
Grilijaš:
250g.šećera
200g.pečenog neslanog kikirikija
Prvo napraviti grilijaš,da bi se ohladio.Na tihoj vatri karamelizovati šećer pa dodati kikiriki,izliti u tepsiju sa papirom za pečenje i ohladiti.
Ohladjen grilijaš samleti.
Skuvati zatim fil-ohladiti ga pa dodati umućen margarin.
Fil podeliti na dva dela.
I deo-dodati mleveni grilijaš
II deo-dodati otopljenu(50g.)čokoladu.
Filovati:KoraI-čokoladni fil.pa fil sa grilijažom.
Kora II-čokoladni fil,pa fil sa grilijašem.
Kora III-odozgo čokoladni fil a okolo filom od grilijaša.
Tortu premazati otopljenom čokoladom
(100g.čokolade-4kašika ulja)
Hvala na ovom divnom receptu blogu Majina kuhinja
Torta je veoma ukusna i baš "velika".
POSNA ČOKOLADNO-ANANAS TORTA
3čaše od jogurta brašna
2čaše od jogurta šećera
2čaše od jogurta kisele vode
2kesice vanilin šećera
1kesica sode bikarbona
1kašika kakaaPosna čokoladno-ananas torta
Fil I-
6kašika džema(ja sam stavila džem od šljiva)
50g.istopljene posne crne čokolade
Fil II-
500ml.soka od ananasa
1puding od vanile
4kašike gustina
150g.posnog margarina
4kašike šećera
Skuvati puding sa šećerom i gustinom pa fil ohladiti u ohladjeni fil dodati umućen margarin.
Sastaviti masu za kore pa podeliti na dva jednaka dela.Peći prvo jednu koru na 180.C oko 10-15 min.
(zavisi od vaše rerne).A zatim i drugu koru.Dimenzije pleha 36 x 36.
Ispečene kore podeliti na pola tako da dobijemo četri kore.
Filovati kore prvo sa filom I (džem i istopljena čokolada)
A zatim fil II- skuvani beli fil
Isfilovati tako četri kore a odozgo može rendana čokolada ili posan šlag.
Što više stoji sve je lepša a korice su mekane ko pamuk....
GUMENI KOLAČ(kolač bez jaja)
5 dl . mleka
100 g šećera
4 kašike pekmeza (koristila sam pekmez od šljiva)
4 kašike ulja
2 kašike kakaa
2 kesice vanilin šećera
1 kašika peciva
250 g brašna
Fil:
5 dl. mleka
5 kašika gustina
150 g šećera
2 kesice vanile
250 g margarina
1 manji limun - sok i rendana korica
Priprema:
GUMENI KOLAČ(kolač bez jaja) |
Sve sastojke za kore sastaviti i dobiće se masa gusta kao za palačinke.
Zatim svaku koru peći na 180 C oko 8-9 minuta. Kora je sjajna i glatka.
Hvala lepo😀
ОдговориИзбриши