Posluživanje
Posluziti toplo uz snitu hljeba
Sastojci
-
KNEDLE - I VERZIJA
500 ml vode
-
malo soli
-
malo maslaca
-
100 gr psenicnog griza
-
40 gr brasna
-
2 jaja
-
KNEDLE- II VERZIJA
mlijeko
-
psenicni griz,so
-
jaje
-
SUPA
1 l vode
-
a kokosja kocka za supe
-
so,vegeta,biber
-
malo fidolina
-
1
Za prvu verziju knedli sve sastaviti i pomjesati,kada se ohladi dodati 2 jaja,kasikom oblikovati i dodavati u supu.
-
2
Za drugu verziju inace radim
odokativno,naspem odredjenu kolicinu mlijeka i posolim,kada provri
dodajem lagano griz uz konstantno mijesanje,kada masa bude gusta
skloniti sa vatre i dodati jaje.(ako je manja kolicina dodati 1 jaje,a
ako je veca onda 2)
ostaviti da se ohladi,kada je hladno koristiti 2 male kasike i oblikovati knedle,i dodavati u provrelu supu.
-
3
Vodu nasuti u serpu i nasuti malo
ulja,dodati kocku i pustiti da provri,potom dodati biber,so i
vegetu,zatim dodati fidoline i oblikovane knedle.
Kada se knedle podignu na vrh znaci da su gotove.
Нема коментара:
Постави коментар