CORBE

                                 Krem supa


Sastojci

  •   500 gr karfiola
  •   1 veca mrkva
  •   1 krompir
  •   1 l vode
  •   malo vrhnja
  •   1 kocka za supu
  •   so,vegeta,biber

Priprema


  1. 1
    Karfiol ocistiti i cvjeove odvojiti,mrkvu ocistiti i krompir i sve zajedno kuhati u vodi u kojoj se predhodno dodalo 1 kocka za supu i malo ulja.KAda je kuhano stapnim mikserom proci kroz supu kako bi bilo kremasto,u to dodati malo vrhnja za kuhanje i dodati zacine po zelji,i jos kratko ostaviti da krcka.
    Kada je gotovo skinuti sa vatre.

Posluživanje

Posluziti toplo uz snitu hljeba

                                 Domaca supa sa knedlama


Sastojci

  •  KNEDLE - I VERZIJA 500 ml vode
  •   malo soli
  •   malo maslaca
  •   100 gr psenicnog griza
  •   40 gr brasna
  •   2 jaja
  •  KNEDLE- II VERZIJA mlijeko
  •   psenicni griz,so
  •   jaje
  •  SUPA 1 l vode
  •   a kokosja kocka za supe
  •   so,vegeta,biber
  •   malo fidolina

Priprema


  1. 1
    Za prvu verziju knedli sve sastaviti i pomjesati,kada se ohladi dodati 2 jaja,kasikom oblikovati i dodavati u supu.
  2. 2
    Za drugu verziju inace radim odokativno,naspem odredjenu kolicinu mlijeka i posolim,kada provri dodajem lagano griz uz konstantno mijesanje,kada masa bude gusta skloniti sa vatre i dodati jaje.(ako je manja kolicina dodati 1 jaje,a ako je veca onda 2)
    ostaviti da se ohladi,kada je hladno koristiti 2 male kasike i oblikovati knedle,i dodavati u provrelu supu.
  3. 3
    Vodu nasuti u serpu i nasuti malo ulja,dodati kocku i pustiti da provri,potom dodati biber,so i vegetu,zatim dodati fidoline i oblikovane knedle.
    Kada se knedle podignu na vrh znaci da su gotove.

Нема коментара:

Постави коментар