Posna pita sa prazilukom
Ovaj recept sam već objavila u okviru igrice FBI rukavice, ali neka se nadje i ovde kako bi bilo sve na jednom mestu.
Potrebno je:
500 g
praziluka
1
šargarepa
150 g
pirinča
po ukusu
soli i bibera
100 ml
mineralne vode
100 ml
ulja (75 ml za prženje + 25 ml za prskanje kora)
500 g
kora za pitu
Priprema:
Skuvajte
pirinač sa malo soli, procedite ga i ostavite sa strane. Praziluk
iseckajte sitno i stavite u tiganj na malo ulja da se dinsta. Šargarepu
očistite i narendajte pa dodajte u tiganj da se dinsta zajedno sa
prazilukom. Posolite po ukusu, pobiberite malo i dodajte pirinač pa sve
zajedno promešajte.
Raširite
jednu koru, poprskajte je mešavinom ulja i mineralne vode i rasporedite
svuda po kori fil od praziluka i pirinča. Preko stavite drugu koru,
ponovite postupak pa stavite treću koru i sa njom isto tako uradite.
Uvite u rolat. Tako uradite i sa preostalim korama iz pakovanja.
Naredjajte rolate u pleh na papir i poprskajte ih mešavinom ulja i vode.
Ispecite na 180 st. oko pola sata dok lepo ne porumeni.
http://www.coolinarika.com/tag/pite-slane/
http://www.coolinarika.com/tag/pite-slane/
Нема коментара:
Постави коментар