петак, 21. новембар 2014.

majacernjev posno

        

Posne ajvar 

Sastojci


Priprema

  1. 1 Posne ajvar štanglice

    Sve sastojke za koru izmesati kasikom i i smesu izliti u oblozen pleh(23x33,velicine male oblande) i peci koru na 200C 15min.
  2. 2 Posne ajvar štanglice

    Za fil samleti slane krekere,preliti ih vodom i promesati.Kisele krastavcice izrendati,a tunjevinu ocediti od viska ulja.
  3. 3 Posne ajvar štanglice

    Margarin izmutiti,pa mu dodati krekere,tunjevinu,krastavcice i majonez,malo posoliti i sve sjediniti.Ovim filom premazati ispecenu koru.Preko fila premazati ajvar,pa odgore staviti list oblande.Ostaviti da se ohladi i oblanda omeksa,pa iseci na stanglice ili kocke,po zelji.

                                                          Posna voćna torta                 

   



MARINIRANI ŠAMPINJONI
Sastojci
3 kg šampinjona
MARINADA
3 l hladne vode
1,5 jušne žlice limunove kiseline(limuntusa)
150 g soli
pola vinobrana

Priprema: Ocistite šampinjone od peteljke i dobro operite.Stavite ih u lonac i prelite vodom tako da budu prekriveni vodom.Stavite na vatru i kad zakuha kuhajte 5 min.Zatim rešetkastom žlicom vadite gljive i stavljajte ih u posudu sa hladnom vodom.Postupak ponovite znaci još ih jednom stavite iz te prve vode u drugu hladnu vodu.
U drugoj posudi napravite marinadu za šampinjone .Dodajte šampinjone i ostavite preko noci u marinadi.Posudu pokrite cistom krpom.
Sutradan spremite šampinjone u teglice i sipajte u njih onu marinadu u kojoj su bili.Zatvorite teglice i kad malo odstoje uživajte u šampinjonima.
Na ovakav nacin možete pripremiti i narezane šampinjone samo ih malo krace kuhajte.Ako vam nisu dovoljno kiseli stavite više limunove kiseline ,ali vodite racuna da kad odstoje šampinjoni da ce biti kiseliji nego kad ste ih probali dok nisu odstajali.

                        Posna kinder torta

Ovu tortu sam pravila seba za slavu sv.Nikola

Sastojci

  •   kora(sastojci za jednu koru):
  •  50gr. mlevenog posnog plazma keksa
  •  50gr. mlevenih lesnika
  •  100gr. brasna
  •  7 kasika secera
  •  2dcl. kisele vode
  •  0,5dcl. ulja
  •  1/2 kesice praska za pecivo
  •  50gr. krupnije seckanih lesnika
  •   fil I;
  •  1,5l. palminog(ili sojinog)mleka
  •  300gr. secera
  •  4 vanil secera
  •  220gr. pudinga od vanile
  •  1 kasika gustina
  •  250gr. posnog margarina
  •  100gr. posne bele cokolade
  •  100gr. posnog mleka u prahu
  •  100gr. posne crne cokolade
  •  100gr. sojinog slaga
  •  1dcl. kisele vode
  •   fil II:
  •  300gr. sojinog slaga
  •  5dcl. kisele vode
  •   jos je potrebno:
  •  300gr. posnog plazma keksa za koru II
  •  300gr. posnog krema
  •  1dcl. sojinog(ili palminog)mleka za natapanje piskota

Priprema

  1. 1 Posna kinder torta

    U ciniju pomesati sve sastojke za koru,osim krupnije mlevenih lesnika,pa sjediniti sa kasikom.Pleh(35x25)obloziti papirom za pecenje,pa po njemu rasporediti krupnije mlevene lesnike.Preko njih polako sipati smesu za koru,formirati koru i peci je u zagrejanoj rerni na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Svaku koru premazati sa po 150gr.posnog krema.
  2. 2 Posna kinder torta

    Za fil I staviti 1,3dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom,a sa ostatkom mleka razmutiti prah za puding i gustin.U vrijuce mleko skuvati puding.Kada se prohladi(da bude mlak)dodati prethodno izmucen margarin.Posebno umutiti i 100gr.sojinog slaga sa kiselom vodom,pa i njega dodati u fil,pa polako sjediniti,a zatim fil podeliti na 1/3 i 2/3.U 1/3 fila dodati 100gr.otopljene posne bele cokolade i 100gr.palminog mleka u prahu,pa sve sjediniti mikserom.U 2/3 fila dodati 100gr.otopljene posne crne cokolade,pa sjediniti sa mikserom.
    Za fil II izmutiti sojino mleko sa kiselom vodom.
  3. 3 Posna kinder torta

    FILOVATI:kora I premazana sa kremom,1/2 crnog fila,slag.Za koru II poredjati posni plazma keks prethodno natopljen na kratko u mlako palmino mleko.Preko plazma keksa naneti sav fil sa belom cokoladom,pa slag.Zatim staviti drugu koru premazanu sa kremom,tako da krem bude sa donje strane.Sa ostatko crnog krema premazati celu tortu,a sa ostatkom slaga dekorisati.

Posna plazma-lešnik torta

             

  Sastojci

  •   kora(sastojci za jednu koru):
  •  50gr. mlevenih lesnika
  •  50gr. mlevenog posnog plazma keksa
  •  100gr. brasna
  •  5 kasika secera
  •  2dcl. kisele vode
  •  0,5dcl. ulja
  •  1 kasika praska za pecivo
  •   fil:
  •  1l. sojinog mleka(ili palminog)
  •  10 kasika secera
  •  4 pudinga od lesnika
  •  250gr. margarina
  •  2dcl. posne slatke pavlake
  •  100gr. krupnije mlevenog lesnika
  •  150gr. krupnije mlevenog posnog plazma keksa
  •   za ukrasavanje:
  •  3dcl. posne slatke pavlake
  •  2 rebra posne cokolade

Priprema

  1. 1

    U ciniju pomesati brasno,mlevenu plazmu,lesnike,secer  i prasak za pecivo,pa dodati kiselu vodu i ulje.Smesu sjediniti sa kasikom i izliti je u pleh(30x20)oblozen papirom za pecenje.Peci koru u zagrejanoj rerni na 200C 15 minuta.Na isti nacin ispeci jos 2 kore.
  2. 2

    Za fil staviti 8dcl.sojinog mleka da provri sa secerom,a sa ostatakom mleka(2dcl.) razmutiti puding.U vrijuce mleko skuvati razmucen puding.Kad se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom i prah secerom.Posebno umutiti slatku pavlaku,pa dodati u fil.Na kraju dodati i krupno mlevene lesnike i plazmu i sve polako sjediniti sa kasikom.Filovati kora,fil,kora...
  3. 3 Posna plazma-lešnik torta

    Posebno umutiti posnu slatku pavlaku sa 2 rebra otopljene posne cokolade,pa time premazati celu tortu.

Posna lešnik torta

  1. Posna lešnik torta

Sastojci

    •   kora(sastojci za jednu koru):
    •  200gr. brasna
    •  7 kasika secera
    •  70gr. mlevenih lesnika
    •  1 prasak za pecivo
    •  2dcl. kisele vode
    •  0,5dcl. ulja
    •   fil I:
    •  1l. sojinog mleka(ili palminog)
    •  10 kasika secera
    •  3 pudinga od lesnika
    •  250gr. margarina
    •  200gr. krupno mlevenog pecenog lesnika
    •   fil II:
    •  500ml. posne slatke pavlake(ili slaga)
    •   za ukrasavanje:
    •  250gr. posnog slaga
    •  2,5dcl. hladne kisele vode

Priprema

    1. 1

      U ciniju pomesati brasno,secer,prasak za pecivo i mlevene orahe,pa dodati ulje i kiselu vodu,sjediniti i masu izliti u oblozen pleh(38x26) i peci koru na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.
    2. 2

      Za fil I izmesati puding sa malo mleka,a ostatak mleka staviti da provri sa secerom.U vrijuce mleko skuvati puding.Kad se ohladi, sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa filu dodati i krupno mlevene lesnike.
    3. 3 Posna lešnik torta

      Za fil II izmutiti slatku pavlaku.
    4. 4 Posna lešnik torta

      Filovati:kora I,fil I fil II,kora II,fil I ,fil II,kora III.Celu tortu premazati sa ostatkom fila I.Ostaviti da se malo rashladi,pa dekorisanje torte zavrsiti sa slagom po zelji.

Oranž-čoko rozen torta

    1. Oranž-čoko rozen torta


Priprema

      1. 1
        Samleti orahe i keks. Pomorandže, prethodno smrznute, jedna neka bude sa korom a druga bez ,narendati na najsitnijem otvoru na rendetu.
      2. 2
        Ukuvati šećer sa vodom, neka ključa 3-5 minuta. Skloniti sa vatre i u vruće dodajte margarin i 150 gr čokolade, lepo promešajte dok se čokolada ne otopi. Kada se malo prohladi stavite keks ,orahe i mlevenu pomorandžu. Fil lepo ujednačite i mlakim filom filujte korice za rozen tortu. Kada se stegne i dobro prohladi, po vrhu prelijte čokoladnom glazurom u sastavu od 100 gr. kvalitetnije čokolade za kuvanje i 2 kašike ulja. Dobro ohladjenu tortu secite skalpelom na štangle. Prijatno!                                     

Нема коментара:

Постави коментар