Posne ajvar majacernjev
Sastojci
-
kora:
-
1dcl.
kisele vode
-
1dcl.
piva
-
8 kasika
brasna
-
4 kasike
ajvara
-
1 kasicica
praska za pecivo
-
pola kasicice
soli
-
fil:
-
200gr.
mlevenih krekera
-
0,5dcl.
vode
-
125gr.
posnog margarina
-
100gr.
posnog majoneza
-
1 konzerva
tunjevine
-
4
kisela krastavcica
-
3 kasike
ajvara
-
1 manji list
oblande
- kora:
- 1dcl. kisele vode
- 1dcl. piva
- 8 kasika brasna
- 4 kasike ajvara
- 1 kasicica praska za pecivo
- pola kasicice soli
- fil:
- 200gr. mlevenih krekera
- 0,5dcl. vode
- 125gr. posnog margarina
- 100gr. posnog majoneza
- 1 konzerva tunjevine
- 4 kisela krastavcica
- 3 kasike ajvara
- 1 manji list oblande
Priprema
-
1
Sve sastojke za koru izmesati kasikom i i smesu izliti u oblozen pleh(23x33,velicine male oblande) i peci koru na 200C 15min.
-
2
Za fil samleti slane krekere,preliti ih vodom i promesati.Kisele krastavcice izrendati,a tunjevinu ocediti od viska ulja.
-
3
Margarin izmutiti,pa mu dodati krekere,tunjevinu,krastavcice i
majonez,malo posoliti i sve sjediniti.Ovim filom premazati ispecenu
koru.Preko fila premazati ajvar,pa odgore staviti list oblande.Ostaviti
da se ohladi i oblanda omeksa,pa iseci na stanglice ili kocke,po zelji.
-
1
Sve sastojke za koru izmesati kasikom i i smesu izliti u oblozen pleh(23x33,velicine male oblande) i peci koru na 200C 15min.
-
2
Za fil samleti slane krekere,preliti ih vodom i promesati.Kisele krastavcice izrendati,a tunjevinu ocediti od viska ulja.
-
3
Margarin izmutiti,pa mu dodati krekere,tunjevinu,krastavcice i majonez,malo posoliti i sve sjediniti.Ovim filom premazati ispecenu koru.Preko fila premazati ajvar,pa odgore staviti list oblande.Ostaviti da se ohladi i oblanda omeksa,pa iseci na stanglice ili kocke,po zelji.
Posna voćna torta
MARINIRANI ŠAMPINJONI
Sastojci
3 kg šampinjona
MARINADA
3 l hladne vode
1,5 jušne žlice limunove kiseline(limuntusa)
150 g soli
pola vinobrana
Sastojci
3 kg šampinjona
MARINADA
3 l hladne vode
1,5 jušne žlice limunove kiseline(limuntusa)
150 g soli
pola vinobrana
Priprema: Ocistite šampinjone od peteljke i dobro operite.Stavite ih u
lonac i prelite vodom tako da budu prekriveni vodom.Stavite na vatru i
kad zakuha kuhajte 5 min.Zatim rešetkastom žlicom vadite gljive i
stavljajte ih u posudu sa hladnom vodom.Postupak ponovite znaci još ih
jednom stavite iz te prve vode u drugu hladnu vodu.
U drugoj posudi napravite marinadu za šampinjone .Dodajte šampinjone i ostavite preko noci u marinadi.Posudu pokrite cistom krpom.
Sutradan spremite šampinjone u teglice i sipajte u njih onu marinadu u kojoj su bili.Zatvorite teglice i kad malo odstoje uživajte u šampinjonima.
Na ovakav nacin možete pripremiti i narezane šampinjone samo ih malo krace kuhajte.Ako vam nisu dovoljno kiseli stavite više limunove kiseline ,ali vodite racuna da kad odstoje šampinjoni da ce biti kiseliji nego kad ste ih probali dok nisu odstajali.
U drugoj posudi napravite marinadu za šampinjone .Dodajte šampinjone i ostavite preko noci u marinadi.Posudu pokrite cistom krpom.
Sutradan spremite šampinjone u teglice i sipajte u njih onu marinadu u kojoj su bili.Zatvorite teglice i kad malo odstoje uživajte u šampinjonima.
Na ovakav nacin možete pripremiti i narezane šampinjone samo ih malo krace kuhajte.Ako vam nisu dovoljno kiseli stavite više limunove kiseline ,ali vodite racuna da kad odstoje šampinjoni da ce biti kiseliji nego kad ste ih probali dok nisu odstajali.
Posna kinder torta
Sastojci
- kora(sastojci za jednu koru):
- 50gr. mlevenog posnog plazma keksa
- 50gr. mlevenih lesnika
- 100gr. brasna
- 7 kasika secera
- 2dcl. kisele vode
- 0,5dcl. ulja
- 1/2 kesice praska za pecivo
- 50gr. krupnije seckanih lesnika
- fil I;
- 1,5l. palminog(ili sojinog)mleka
- 300gr. secera
- 4 vanil secera
- 220gr. pudinga od vanile
- 1 kasika gustina
- 250gr. posnog margarina
- 100gr. posne bele cokolade
- 100gr. posnog mleka u prahu
- 100gr. posne crne cokolade
- 100gr. sojinog slaga
- 1dcl. kisele vode
- fil II:
- 300gr. sojinog slaga
- 5dcl. kisele vode
- jos je potrebno:
- 300gr. posnog plazma keksa za koru II
- 300gr. posnog krema
- 1dcl. sojinog(ili palminog)mleka za natapanje piskota
Priprema
-
1
U ciniju pomesati sve sastojke za koru,osim krupnije mlevenih lesnika,pa sjediniti sa kasikom.Pleh(35x25)obloziti papirom za pecenje,pa po njemu rasporediti krupnije mlevene lesnike.Preko njih polako sipati smesu za koru,formirati koru i peci je u zagrejanoj rerni na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos jednu koru.Svaku koru premazati sa po 150gr.posnog krema.
-
2
Za fil I staviti 1,3dcl.mleka da provri sa secerom i vanil secerom,a sa ostatkom mleka razmutiti prah za puding i gustin.U vrijuce mleko skuvati puding.Kada se prohladi(da bude mlak)dodati prethodno izmucen margarin.Posebno umutiti i 100gr.sojinog slaga sa kiselom vodom,pa i njega dodati u fil,pa polako sjediniti,a zatim fil podeliti na 1/3 i 2/3.U 1/3 fila dodati 100gr.otopljene posne bele cokolade i 100gr.palminog mleka u prahu,pa sve sjediniti mikserom.U 2/3 fila dodati 100gr.otopljene posne crne cokolade,pa sjediniti sa mikserom.
Za fil II izmutiti sojino mleko sa kiselom vodom.
-
3
FILOVATI:kora I premazana sa kremom,1/2 crnog fila,slag.Za koru II poredjati posni plazma keks prethodno natopljen na kratko u mlako palmino mleko.Preko plazma keksa naneti sav fil sa belom cokoladom,pa slag.Zatim staviti drugu koru premazanu sa kremom,tako da krem bude sa donje strane.Sa ostatko crnog krema premazati celu tortu,a sa ostatkom slaga dekorisati.
Posna plazma-lešnik torta
Sastojci
-
kora(sastojci za jednu koru):
-
50gr.
mlevenih lesnika
-
50gr.
mlevenog posnog plazma keksa
-
100gr.
brasna
-
5 kasika
secera
-
2dcl.
kisele vode
-
0,5dcl.
ulja
-
1 kasika
praska za pecivo
-
fil:
-
1l.
sojinog mleka(ili palminog)
-
10 kasika
secera
-
4
pudinga od lesnika
-
250gr.
margarina
-
2dcl.
posne slatke pavlake
-
100gr.
krupnije mlevenog lesnika
-
150gr.
krupnije mlevenog posnog plazma keksa
-
za ukrasavanje:
-
3dcl.
posne slatke pavlake
-
2 rebra
posne cokolade
- kora(sastojci za jednu koru):
- 50gr. mlevenih lesnika
- 50gr. mlevenog posnog plazma keksa
- 100gr. brasna
- 5 kasika secera
- 2dcl. kisele vode
- 0,5dcl. ulja
- 1 kasika praska za pecivo
- fil:
- 1l. sojinog mleka(ili palminog)
- 10 kasika secera
- 4 pudinga od lesnika
- 250gr. margarina
- 2dcl. posne slatke pavlake
- 100gr. krupnije mlevenog lesnika
- 150gr. krupnije mlevenog posnog plazma keksa
- za ukrasavanje:
- 3dcl. posne slatke pavlake
- 2 rebra posne cokolade
Priprema
-
1
U ciniju pomesati brasno,mlevenu plazmu,lesnike,secer i prasak za
pecivo,pa dodati kiselu vodu i ulje.Smesu sjediniti sa kasikom i izliti
je u pleh(30x20)oblozen papirom za pecenje.Peci koru u zagrejanoj rerni
na 200C 15 minuta.Na isti nacin ispeci jos 2 kore.
-
2
Za fil staviti 8dcl.sojinog mleka da provri sa secerom,a sa ostatakom
mleka(2dcl.) razmutiti puding.U vrijuce mleko skuvati razmucen
puding.Kad se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom i prah
secerom.Posebno umutiti slatku pavlaku,pa dodati u fil.Na kraju dodati i
krupno mlevene lesnike i plazmu i sve polako sjediniti sa
kasikom.Filovati kora,fil,kora...
-
3
Posebno umutiti posnu slatku pavlaku sa 2 rebra otopljene posne cokolade,pa time premazati celu tortu.
-
1
U ciniju pomesati brasno,mlevenu plazmu,lesnike,secer i prasak za pecivo,pa dodati kiselu vodu i ulje.Smesu sjediniti sa kasikom i izliti je u pleh(30x20)oblozen papirom za pecenje.Peci koru u zagrejanoj rerni na 200C 15 minuta.Na isti nacin ispeci jos 2 kore.
-
2
Za fil staviti 8dcl.sojinog mleka da provri sa secerom,a sa ostatakom mleka(2dcl.) razmutiti puding.U vrijuce mleko skuvati razmucen puding.Kad se ohladi,sjediniti ga sa umucenim margarinom i prah secerom.Posebno umutiti slatku pavlaku,pa dodati u fil.Na kraju dodati i krupno mlevene lesnike i plazmu i sve polako sjediniti sa kasikom.Filovati kora,fil,kora...
-
3
Posebno umutiti posnu slatku pavlaku sa 2 rebra otopljene posne cokolade,pa time premazati celu tortu.
Posna lešnik torta
Sastojci
-
-
kora(sastojci za jednu koru):
-
200gr.
brasna
-
7 kasika
secera
-
70gr.
mlevenih lesnika
-
1
prasak za pecivo
-
2dcl.
kisele vode
-
0,5dcl.
ulja
-
fil I:
-
1l.
sojinog mleka(ili palminog)
-
10 kasika
secera
-
3
pudinga od lesnika
-
250gr.
margarina
-
200gr.
krupno mlevenog pecenog lesnika
-
fil II:
-
500ml.
posne slatke pavlake(ili slaga)
-
za ukrasavanje:
-
250gr.
posnog slaga
-
2,5dcl.
hladne kisele vode
- kora(sastojci za jednu koru):
- 200gr. brasna
- 7 kasika secera
- 70gr. mlevenih lesnika
- 1 prasak za pecivo
- 2dcl. kisele vode
- 0,5dcl. ulja
- fil I:
- 1l. sojinog mleka(ili palminog)
- 10 kasika secera
- 3 pudinga od lesnika
- 250gr. margarina
- 200gr. krupno mlevenog pecenog lesnika
- fil II:
- 500ml. posne slatke pavlake(ili slaga)
- za ukrasavanje:
- 250gr. posnog slaga
- 2,5dcl. hladne kisele vode
Priprema
-
-
1
U ciniju pomesati brasno,secer,prasak za pecivo i mlevene orahe,pa
dodati ulje i kiselu vodu,sjediniti i masu izliti u oblozen pleh(38x26) i
peci koru na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.
-
2
Za fil I izmesati puding sa malo mleka,a ostatak mleka staviti da
provri sa secerom.U vrijuce mleko skuvati puding.Kad se ohladi,
sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa filu dodati i krupno mlevene
lesnike.
-
3
Za fil II izmutiti slatku pavlaku.
-
4
Filovati:kora I,fil I fil II,kora II,fil I ,fil II,kora III.Celu
tortu premazati sa ostatkom fila I.Ostaviti da se malo rashladi,pa
dekorisanje torte zavrsiti sa slagom po zelji.
-
1
U ciniju pomesati brasno,secer,prasak za pecivo i mlevene orahe,pa dodati ulje i kiselu vodu,sjediniti i masu izliti u oblozen pleh(38x26) i peci koru na 200C 15min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore.
-
2
Za fil I izmesati puding sa malo mleka,a ostatak mleka staviti da provri sa secerom.U vrijuce mleko skuvati puding.Kad se ohladi, sjediniti ga sa umucenim margarinom,pa filu dodati i krupno mlevene lesnike.
-
3
Za fil II izmutiti slatku pavlaku.
-
4
Filovati:kora I,fil I fil II,kora II,fil I ,fil II,kora III.Celu tortu premazati sa ostatkom fila I.Ostaviti da se malo rashladi,pa dekorisanje torte zavrsiti sa slagom po zelji.
-
1
Oranž-čoko rozen torta
-
-
-
400 gr.
šećera
-
300 ml.
vode
-
250 gr.
margarina
-
250 gr.
čokolade za kuvanje
-
200 gr.
mlevenog keksa
-
200 gr.
mlevenih oraha
-
2
pomorandže
-
2 kašike
ulja
-
1 pakovanje
kora za rozen tortu
- 400 gr. šećera
- 300 ml. vode
- 250 gr. margarina
- 250 gr. čokolade za kuvanje
- 200 gr. mlevenog keksa
- 200 gr. mlevenih oraha
- 2 pomorandže
- 2 kašike ulja
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
Priprema
-
-
-
1
Samleti orahe i keks. Pomorandže, prethodno smrznute, jedna neka bude sa korom a druga bez ,narendati na najsitnijem otvoru na rendetu.
-
2
Ukuvati šećer sa vodom, neka ključa
3-5 minuta. Skloniti sa vatre i u vruće dodajte margarin i 150 gr
čokolade, lepo promešajte dok se čokolada ne otopi. Kada se malo
prohladi stavite keks ,orahe i mlevenu pomorandžu. Fil lepo ujednačite i
mlakim filom filujte korice za rozen tortu. Kada se stegne i dobro
prohladi, po vrhu prelijte čokoladnom glazurom u sastavu od 100 gr. kvalitetnije čokolade za kuvanje i 2 kašike ulja. Dobro ohladjenu tortu secite skalpelom na štangle. Prijatno!
-
1
Samleti orahe i keks. Pomorandže, prethodno smrznute, jedna neka bude sa korom a druga bez ,narendati na najsitnijem otvoru na rendetu.
-
2
Ukuvati šećer sa vodom, neka ključa 3-5 minuta. Skloniti sa vatre i u vruće dodajte margarin i 150 gr čokolade, lepo promešajte dok se čokolada ne otopi. Kada se malo prohladi stavite keks ,orahe i mlevenu pomorandžu. Fil lepo ujednačite i mlakim filom filujte korice za rozen tortu. Kada se stegne i dobro prohladi, po vrhu prelijte čokoladnom glazurom u sastavu od 100 gr. kvalitetnije čokolade za kuvanje i 2 kašike ulja. Dobro ohladjenu tortu secite skalpelom na štangle. Prijatno!
-
1
Нема коментара:
Постави коментар