уторак, 18. новембар 2014.

Kuhanjereceptiidejesavjeti


Kuhanjereceptiidejesavjeti
SLANA TORTA U OBLANDI SA KREM SIROM

SLANA TORTA U OBLANDI SA KREM SIROM

Sastojci: 1 oblanda (5 listova)
400 g krem sira
200 g sitnog sira
150 g majoneza
3 čase kisele pavlake
4-5 pakovanja trapista (listića)
400 g tanko sečene sunke
50-100 g susama
Priprema: Krem sir, sitan sir, majonez i pavlaku dobro izmesati. Fil podeliti na 4 dela, ali se izmedju svake kore dva puta maze kako bi se dobro zalepile oblande. Treba ostaviti malo fila i za premazivanje cele torte. Na premazanu oblandu poredjati listice šunke, zatim tankim slojem premazati šunku pa staviti drugi list oblande. Namazati oblandu pa poređati listiće trapista pa opet u tankom sloju namazati fil. Postupak ponoviti još jednom – znači biće dva reda šunke i dva reda trapista.
Poslednji list oblande tanko premazati filom i posuti przenenim susamom. Tortu ostaviti u frižideru.

MOCART KOCKE ZA POLA SATA

MOCART KOCKE ZA POLA SATA

Sastojci:
2 kasike brasna
1 kesica pudinga od vanile
1/2 lmleka
za fil:
10 kasika mlevenih proprzenih badema
1 kesica praska za pecivo
2 d lulja
2 d lmleka
160 g brasna
180 g secera
5 jaja
za koru:
250 gsecera
250 gmargarina
za ukrasavanje:
mlevenibademi
Postupak pripreme
Za koru umutiti jaja sa secerom, dodati mleko, ulje, zatim prasak za pecivo pomesan sa brasnom i mlevene bademe.
Izliti u pleh oblozen pek papirom i peci na 180 stepeni oko 30 min dok blago ne porumeni kora i pocne se odvajati od pleha.
Pecenu koru prevrnuti, skinuti pek papir i preseci na dva dela.
Za fil staviti mleko da provre sa secerom. U provrelo mleko staviti razmucen puding sa brasnom u malo mleka i mesati kratko dok se ne zgusne.
Kada se ohladi, spojiti sa umucenim margarinom.
Filovati kore i ukrasiti mlevenim bademima.
Napomena: Kolac dobro ohladiti
Izvor: www.zenskisvet.com


Keks torta sa kremom od pudinga - bez pečenja

Keks torta sa kremom od pudinga – bez pečenja

Sastojci:
Sastojci za kore:
360 gr keksa Petit beaure (40 kom.)
1 dl mlijeka
malo prezle (krušnih mrvica)
Sastojci za kremu:
2 kesice praška za puding sa okusom banane (ili vanilije)
7 dl mlijeka
2 žlice šećera
250 gr maslaca ili margarina
250 gr šećera u prahu
2 žlice šlaga
100 gr mljevenog plazma keksa
1 žlica kakao praha
1 kesica vanilija šećera
2 dl vrelog mlijeka
Sastojci za premaz:
250 ml toping baze ili slatkog vrhnja
Priprema:
Mljevenom plazma keksu dodajte 1 žlicu kakao praha i 1 kesicu vanilija šećera i sve dobro pomiješajte da se sastojci ravnomjerno rasporede. Mlijeko (2 dl) stavite u manju posudu, te pustite da provri. Vrelo mlijeko prelijte preko smjese plazma keksa, vanilije šećera i kakao praha te sve zajedno dobro pomiješajte i ostavite da se smjesa ohladi.
Toping bazu ili slatko vrhnje umutite mikserom.
Dvije kesice praška za puding pomiješajte sa 2 žlice kristal šećera i 1 dl hladnog mlijeka.
Zagrijte 6 dl mlijeka i skuhajte puding.
Kada je puding gotov, pokrijte ga da se ne stvori korica i ostavite da se potpuno ohladi.
Mikserom pjenasto umutite 250 gr maslaca ili margarina sa 250 gr šećera u prahu, dodajte ohlađeni puding i dobro mikserom izmiješajte. Potom smjesi dodajte 2 žlice umućenog šlaga ili toping baze i kuhačom lagano izmiješajte.
Podijelite ovu masu na dva dijela. U jedan dio kreme dodajte ohlađenu smjesu od plazma keksa. Potom kremu od pudinga podijelite na 3 dijela, a kremu sa plazma keksom na 4 dijela
Slaganje torte:
Pladanj na kojoj će te slagati keks tortu pospite sa malo krušnih mrvica da se keks ne bi lijepio. Kekse (10 kom) umočite u mlijeko i poredajte u dva reda (po 5 u svakom redu) jedan do drugog na tanjir za tortu tako da dobijete koru-podlogu.
Zatim keks premažite četvrtinom kreme sa plazma keksom, pa preko toga fil od pudinga.
Na to ide drugi red natopljenog keksa, krema sa plazma keksom pa fil od pudinga.
Zatim treći red natopljenog keksa, krema sa plazmom pa fil od pudinga. Preostalih 10 kom. keksa umočite u mlijeko i poredajte preko fila od pudinga, te premažite kremom sa plazma keksom i premažite umućenim šlagom.
Ostavite u frižideru da se ohladi i stegne najmanje 2 sata prije posluživanja.
Izvor: www.recepti.com

Kolači

Izvor: www.oklagija.rs

Нема коментара:

Постави коментар