субота, 15. новембар 2014.

Korpice sa cuftama....

                   Popovers s mlevenim mesom


Popovers  s  mlevenim  mesom

Sastojci

  •  500 g curece ili svinjsko mleveno meso
  •  1 stapic celera - seckanog
  •  3-4 kasike hlebnih mrvica
  •  2 kasike vlasca- seckanog
  •  1 kasikice soya-sosa
  •   so,biber,bosiljak
  •   Testo
  •  150 g brasna
  •  1 jaje belanjak
  •  250 ml mleka
  •  120 ml vode
  •   so
  •  4-5 kasika ulja za premazivanje kalupa

Priprema


  1. 1 Priprema
    Ukljuciti rernu na 220C i namazati s uljem kalup od maffina - 12 komada.

    U ciniju dodati mleveno meso,prezlu, zacine, soja sos,te sve dobro izmesata.

    Od smese praviti 12 jednakih loptica te ih stavljati u namascen kalup od mafina.
  2. 2 Priprema
    Napunjen kalup s lopticama od mesa staviti u vec zagrijanu rernu i peci 10 minuta.
    Posle deset minuta kalup izvaditi te svaki kalup s lopticama od mesa naliti s testom.
    Kalup vratiti u rernu i jos peci 20-25 minuta ili dok se ne dobije lepa braon boja.
  3. 3 Popovers  s  mlevenim  mesom
    Testo
        Dodati brasnu u ciniju i napraviti malo udubljenj u centru.
    Dodati izlupan belanjak,so i meleko pa sve dobro izmesati s brasnom da se dobije lepa glatka masa.
    Sad dodati vodu te sve dobro izlupati da se svi sastojci spoje.
  4. 4 Popovers  s  mlevenim  mesom
    Servirati vruce uz salatu od brokoli ili obareno razno povrce......

Нема коментара:

Постави коментар