Popovers s mlevenim mesom
biljanas
Sastojci
- 500 g curece ili svinjsko mleveno meso
- 1 stapic celera - seckanog
- 3-4 kasike hlebnih mrvica
- 2 kasike vlasca- seckanog
- 1 kasikice soya-sosa
- so,biber,bosiljak
- Testo
- 150 g brasna
- 1 jaje belanjak
- 250 ml mleka
- 120 ml vode
- so
- 4-5 kasika ulja za premazivanje kalupa
Priprema
-
1
Ukljuciti rernu na 220C i namazati s uljem kalup od maffina - 12 komada.
U ciniju dodati mleveno meso,prezlu, zacine, soja sos,te sve dobro izmesata.
Od smese praviti 12 jednakih loptica te ih stavljati u namascen kalup od mafina.
-
2
Napunjen kalup s lopticama od mesa staviti u vec zagrijanu rernu i peci 10 minuta.
Posle deset minuta kalup izvaditi te svaki kalup s lopticama od mesa naliti s testom.
Kalup vratiti u rernu i jos peci 20-25 minuta ili dok se ne dobije lepa braon boja.
-
3
Testo
Dodati brasnu u ciniju i napraviti malo udubljenj u centru.
Dodati izlupan belanjak,so i meleko pa sve dobro izmesati s brasnom da se dobije lepa glatka masa.
Sad dodati vodu te sve dobro izlupati da se svi sastojci spoje.
-
4
Servirati vruce uz salatu od brokoli ili obareno razno povrce......
Нема коментара:
Постави коментар