1
KORE:umutiti 6 bjelanjaka u cvrst snijeg.
posebno umutiti 6 zutanjaka sa 250 g secera. dodati 3 kasike vode, 1
soljicu ulja, 100 g brasna, 2 kasike gustina, 1 prasak za pecivo, 2
kasike kakaa. dobro umutiti i dodati snijeg od bjelanjaka. peci na 200'c
dok ne porumeni. pecen kolac uzduzno prerezati i kore namociti sa 5 dl
crne kafe. mogu se ispeci i dvije kore posebno.
KREMA:
skuhati 2 kasike brasna, 2 dl mlijeka. 4 zumanjka, 4 kasike secera i 1
vanilin secer.kuhati dok se ne zgusne par minuta. skinuti sa peci i
povremeno promijesati. u hladnu filu dodati 250 g margarina. dobro
umutiti.
BIJELA GLAZURA:
umutiti cvrst snijeg od 4 bjelanjka. u malo vode toliko da pokrije
secer skuhati secer da se otopi i zatim vruce sipati u snijeg stalno
miksajuci.
COKOLADNA GLAZURA:
100 g cokolade otopiti sa 1/2 soljice ulja.
REDOSLJED:
vratiti prvu koru biskvita u lim o kojem se pekao klac. natopiti
polovinom kahane kafe i premazati kremom na nju poloziti drugu koru pa i
nju natopiti kafom(polako kasikom) odozgo ide bijela glazura. staviti u
frizider da se malo stegne pa preko bijele glazure staviti cokoladnu
glazuru.
Нема коментара:
Постави коментар