Paprike u pavlaci
Sastojci
- POTREBNO :
- zavisi od kolicine paprika (mjere nisu bitne )
- paprike somborke
- slana voda(so i voda)
- punomasna kisela pavlaka
Priprema
-
1 Oprati paprike
-
2
Ocistiti od sjemena
-
3
U vecoj posudi sipati vode i dobro je osoliti ,staviti paprike i poklopiti tako da voda bude preko njih ,takve paprike moraju stajati vise od 7 dana da bi se koristile ,a inace mogu stajati u slanoj vodi i vise od mjesec dva .
-
4
Vaditi paprike iscjediti i puniti sa pavlakom (filovati) ,redjati u plasticnoj posudi jednu do druge i kad bude jedan red gotov premazati ih sa pavlakom i opet odozgo redati drugi red punjenih paprika ,sve dok ne bude puna posuda.
-
5
Na kraju ih opet premazati pavlakom i ostaviti na toplom mjestu 2do3 dana da uskisnu ,s vremenom otvoriti poklopac i pazljivo prosuti vodu koja se nakupila od paprika (pazljivo)!
-
6
Nakon 3 dana posudu sa uskislim paprikama cuvati u frizideru i sluziti .
Posluživanje
Paprike mogu dugo stajati u slanoj vodi (ne da im sol da se pokvare)i po potrebi vaditi i koristi ih ,tako da cete imati preko cjele zime punjene paprike !LEPINJE
Sastojci
- 800g brasna
- 250ml mlake vode
- 200ml mlakog mljeka
- 1 svjezi kvasac
- 1mala kasicica secera
- 2male kisicice soli
- 1supena kasika ulja
Priprema
-
1
Izdvojiti malo mlakoga mljeka pa staviti svjezi kvasac da nadodje sa secerom i malo brasna .
-
2
Nadosli kvas i ostale sastojke sastaviti i dobro umjesiti tjesto .Tjesto je mekano i njezno.
Oblikovati loptice i premazati svaku sa uljem i ostaviti da nadodju ,nekih 30min.
-
3
Zagrijati rernu na 200°
Svaku lopticu lagano rukama rastanjiti i staviti u pripremljei pleh sa pek papirom .
-
4
lepinje premazite sa vodom i sa nozem ih prosarajte na kocke i pustite jos 30min da odmaraju.
-
5
Nadosle lepinje pecite na 200°
malo ce se napuhati i brzo budu gotove .
Pecenje zavisi od jacine vase rerne ,ja sam ih pekla nekih 20-tak min.
Нема коментара:
Постави коментар