LOVAČKI AJVAR
Sastojci
Priprema
-
1
Crvenu papriku dobro oprati .
-
2
Zatim ju očistiti od sjemena i izrezati na "rezance"
/kao za sataraš/
Staviti u veliku posudu u kojoj će se i kuhati.........
-
3
Zatim dodavati sve ostale sastojke kako su i napisani.Jedino češnjak i feferon isjeckati na sitnije.
-
4
Peršin.list i konzervans ostaviti za pred kraj kuhanja.......
-
5
Sve skupa staviti na jaku vatru i kuhati uz stalno miješanje
-
6
Kad zakuha-mješati i kuhati sat vremena.
Na kraju sraviti perš.list i konzervans.
-
7
Ajvar se lijepo ukuha i zgusne !
Vruć ajvar sipati u priređene oprane staklenke,
-
8
Staklenke zatvoriti sa poklopcima i okrenuti naopako tj, na poklopac.Tako se ajvar lijepo vakumizira i bolje se održi. Nakon pola sata staklenke okrenuti u normalan položaj.
Нема коментара:
Постави коментар