субота, 13. септембар 2014.

GUMENI KOLAČ

                  GUMENI KOLAČ

Iako naziv ovog kolača nije baš "nešto" - vjerujte mi kolač je   o d l i č a n  ! Mekan,sočan,lijep na tacni i još nešto-jeftin ! Lagan za napravit i ne može da ne uspije ...... Probajte,pa se uvjerite !

Sastojci

Broj osoba:
10 osoba

Priprema

  1. 1
    Sve sastojke za kore izmješati mikserom /u maloj brzini/.Smjesa je za razljevanje/kao za palačinke/.
    Peku se 4 kore.......
  2. 2
    Da bi sve kore bile iste debljine ja tu dobivenu smjesu razlijem u 4 duboka tanjuta,tako da su svi jednako napunjeni.Kore pečem u tepsiji 20x30 cm.
    Ako ćete peći u večoj teps.onda pecite 3 kore.
  3. 3
    Tepsiju obložim pek papirom i izlijem iz tanjura smjesu. Kore se peku na 180-200 stepeni 5-8 min.
    Brzo su gotove,probajte prstom pritisnut koru i osjetit ćete da je pečena i ko gumena.
  4. 4 kore
    Kore se lako prenose i vade iz tepsije..
  5. 5 kore
    Elastične su i ne kidaju se.Fino su razabrane i pune rupica!
    Ne treba ih kvasiti ,jer su soćne i mekane!
  6. 6
    Sastojci za fil se skuhaju u mlijeku kao "papica".
  7. 7
    >Kad se ohladi dodati izrađeni maslac...
  8. 8
    Nafilovati kore i namazati i gornju koru malo tanje,jer fila ima dosta..
  9. 9
    Kolač odozgor ukrasiti po želji...

Posluživanje

Eto sve je vrlo jednostavno i jasno !!
Ove se kore mogu filovati i sa nekim drugim filovima-po želji .Ali  ovaj najjednostavniji je ukusan i kolač je odličan !

                                 PUNČ KOCKE



Sastojci

Priprema

  1. 1
    Za tijesto:izraditi pjenasto žumanjke,šećer i maslac.
  2. 2
    Ostalo dodavati napisanim redom.
  3. 3
    Pečeno tijesto vruće preliti sa prokuhanim preljevom.
  4. 4
    Ohlađeni kolač preliti sa glazurom od čokolade.                             

Нема коментара:

Постави коментар