Francuske bombone
Prvi
deo: 250 g šećera staviti u šerpu od 2 l i sipati vode da se prelije
šećer. Staviti na šporet i na umerenoj temperaturi kuvati 5 minuta
(špinovati). Dodati 100 g mlevenih oraha, 100 g mlevenog keksa, 2
štangle čokolade i 1/3 margarina. Rastanjiti na nauljenom poslužavniku.
Ostaviti da se ohladi.
Drugi deo: 1/3 margarina umututi penasto, dodati 200 g šećera u prahu i sok od limuna toliko da ta masa može da se premaže preko prvog dela.
Treći deo: 1/3 margarina penasto umutiti, dodati 250 g šećera u prahu, sok od limuna i ekstrat od maline ili jagode. Premazati preko drugog dela.
Seći posle dva do tri dana u obliku romba.
Drugi deo: 1/3 margarina umututi penasto, dodati 200 g šećera u prahu i sok od limuna toliko da ta masa može da se premaže preko prvog dela.
Treći deo: 1/3 margarina penasto umutiti, dodati 250 g šećera u prahu, sok od limuna i ekstrat od maline ili jagode. Premazati preko drugog dela.
Seći posle dva do tri dana u obliku romba.
Нема коментара:
Постави коментар