Orah kocke
Sastojci za koru:
3 jajeta
4 šoljice šećera
3 šoljice ulja
2 šoljice mlevenih oraha
6 šoljica brašna
1 kesica praška za pecivo
4 šoljice mleka
Sastojci za fil:
18 kašika šećera
6 kašika vode
2 rebra čokolade
125 g margarina
5 šoljica oraha
Penasto umutiti cela jaja sa šećerom i uljem, dodati orahe,brašno, prašak za pecivo i mleko. Masu sipati u dublji pleh od električnog šporeta, na pek papir i ispeći.
Za fil šećer preliti vodom i skuvati sirup. Dodati čokoladu, margarin, orahe i prokuvati pa sipati na ohlađen kolač. Poravnati i ostaviti da se stegne. Kolač iseći na kocke.
Sastojci:
Rolat:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
½ kesice praška za pecivo
Džema po ukusu
Fil:
1 l mleka
2 pudinga od vanile
7 kašika gustina
6 kašika šećera
1 margarin
Šećer u prahu po ukusu
5 banana
150 g šlaga
Napraviti koru od jaja, šećera, brašna i praška za pecivo. Ispeći, namazati džemom i uviti u rolat.
U zašećerenom mleku zakuvati puding i gustin. Kad se ohladi spojiti sa umućenim margarinom i dodati šećera u prahu po želji.
Rolat iseći. Obruč kalupa staviti na tablu. Rolat staviti sa strane i po dnu pa onda staviti polovinu fila i cele banane ređati u krug jednu do druge. Preko banana staviti drugu polovinu fila. Preko staviti umućen šlag. Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi. Služiti je sledećeg dana.
3 jajeta
4 šoljice šećera
3 šoljice ulja
2 šoljice mlevenih oraha
6 šoljica brašna
1 kesica praška za pecivo
4 šoljice mleka
Sastojci za fil:
18 kašika šećera
6 kašika vode
2 rebra čokolade
125 g margarina
5 šoljica oraha
Penasto umutiti cela jaja sa šećerom i uljem, dodati orahe,brašno, prašak za pecivo i mleko. Masu sipati u dublji pleh od električnog šporeta, na pek papir i ispeći.
Za fil šećer preliti vodom i skuvati sirup. Dodati čokoladu, margarin, orahe i prokuvati pa sipati na ohlađen kolač. Poravnati i ostaviti da se stegne. Kolač iseći na kocke.
Rolat torta s bananama
Sastojci:
Rolat:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
½ kesice praška za pecivo
Džema po ukusu
Fil:
1 l mleka
2 pudinga od vanile
7 kašika gustina
6 kašika šećera
1 margarin
Šećer u prahu po ukusu
5 banana
150 g šlaga
Napraviti koru od jaja, šećera, brašna i praška za pecivo. Ispeći, namazati džemom i uviti u rolat.
U zašećerenom mleku zakuvati puding i gustin. Kad se ohladi spojiti sa umućenim margarinom i dodati šećera u prahu po želji.
Rolat iseći. Obruč kalupa staviti na tablu. Rolat staviti sa strane i po dnu pa onda staviti polovinu fila i cele banane ređati u krug jednu do druge. Preko banana staviti drugu polovinu fila. Preko staviti umućen šlag. Tortu ostaviti u frižideru da se ohladi. Služiti je sledećeg dana.
Brzi Gonzales
Sastojci:
4 jaja
12+15 kašika šećera
1 šoljica ulja
1 šoljica mleka
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
18 kašika brašna
125 g margarina
18 kašika vode
2 kašike kakaoa
Umutiti 4 belanca sa 12 kašika šećera u čvrst sneg, dodati žumanca, ulje, mleko, prašak za pecivo, vanilin šećer i brašno. Ispeći koru. Kada se kora ohladi iseci je na kocke.
U šerpu staviti margarin, 15 kašika šećera, vodu i kakao. Staviti na šporet. Kada se istopi margarin ostaviti da masa vri još malo da se istopi šećer. Po prorezima kolača sipati vruć preliv i preko kolača.
Dekorissimo savršena pita sa višnjama!
Potrebno je:
500gr kora za pitu
1kg očišćenih višanja
5-10 kašika griza
Fil:
3 jaja
1 šolja šecera
1 vanilin šećer
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
1 prašak za pecivo
4 jaja
12+15 kašika šećera
1 šoljica ulja
1 šoljica mleka
1 kesica praška za pecivo
1 kesica vanilin šećera
18 kašika brašna
125 g margarina
18 kašika vode
2 kašike kakaoa
Umutiti 4 belanca sa 12 kašika šećera u čvrst sneg, dodati žumanca, ulje, mleko, prašak za pecivo, vanilin šećer i brašno. Ispeći koru. Kada se kora ohladi iseci je na kocke.
U šerpu staviti margarin, 15 kašika šećera, vodu i kakao. Staviti na šporet. Kada se istopi margarin ostaviti da masa vri još malo da se istopi šećer. Po prorezima kolača sipati vruć preliv i preko kolača.
е.
Dekorissimo savršena pita sa višnjama!
Potrebno je:
500gr kora za pitu
1kg očišćenih višanja
5-10 kašika griza
Fil:
3 jaja
1 šolja šecera
1 vanilin šećer
1 šolja ulja
1 šolja jogurta
1 prašak za pecivo
Fil: Dobro umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati jogurt, ulje i prašak za pecivo. Sve dobro umutiti.
Kore redjati po tri, jednu preko druge, svaku premazati filom. Na treću koru sa jedne strane složiti 200gr višanja, posuti ih sa kašikom griza, pa uviti u rolat (ukoliko su višnje domaće, možete ih posuti sa dve kašike griza).
Tako isto uraditi sa ostalim korama. Dobicete 5 rolata. Sa ostatkom fila premazati rolate i ostaviti ih 30min da upiju fil.
Pitu peći na 200C oko 35min.
Kore redjati po tri, jednu preko druge, svaku premazati filom. Na treću koru sa jedne strane složiti 200gr višanja, posuti ih sa kašikom griza, pa uviti u rolat (ukoliko su višnje domaće, možete ih posuti sa dve kašike griza).
Tako isto uraditi sa ostalim korama. Dobicete 5 rolata. Sa ostatkom fila premazati rolate i ostaviti ih 30min da upiju fil.
Pitu peći na 200C oko 35min.
Нема коментара:
Постави коментар