Ružice s kvascem
Sastojci:
1 jaje
2 kašike ulja + ulje za podmazivanje tepsije
20 g kvasca
2 kašike šećera + malo šećera za kvasac
Na vrh noža soli
Malo toplog mleka
Brašno
Preliv:
1 l mleka
200 g šećera
3 kesice vanilin šećera
U šolju od 250 ml staviti kvasac sa malo šećera i malo tople vode ( da prelije kvasac). Kad se kvasac rastopi i malo naraste u šolju dodati umućeno jaje, 2 kašike šećera, so, 2 kašike ulja i toplog mleka da se napuni šolja. Masu sipati u manju vanglicu i dodati brašna da testo bude malo tvrđe. Razviti koru od testa pa onda uviti u rolat. Tepsiju podmazati uljem. Rolat iseći na parčiće i stavljati u tepsiju. Ostaviti na toplom da naraste da se ružice spoje. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Kada se ružice prohlade staviti mleko da provri sa šećerom i vanilin šećerom pa preliti preko ružica. Najbolje je služiti ih tople.
1 jaje
2 kašike ulja + ulje za podmazivanje tepsije
20 g kvasca
2 kašike šećera + malo šećera za kvasac
Na vrh noža soli
Malo toplog mleka
Brašno
Preliv:
1 l mleka
200 g šećera
3 kesice vanilin šećera
U šolju od 250 ml staviti kvasac sa malo šećera i malo tople vode ( da prelije kvasac). Kad se kvasac rastopi i malo naraste u šolju dodati umućeno jaje, 2 kašike šećera, so, 2 kašike ulja i toplog mleka da se napuni šolja. Masu sipati u manju vanglicu i dodati brašna da testo bude malo tvrđe. Razviti koru od testa pa onda uviti u rolat. Tepsiju podmazati uljem. Rolat iseći na parčiće i stavljati u tepsiju. Ostaviti na toplom da naraste da se ružice spoje. Peći u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Kada se ružice prohlade staviti mleko da provri sa šećerom i vanilin šećerom pa preliti preko ružica. Najbolje je služiti ih tople.
Нема коментара:
Постави коментар