-
1
Za početak na pak papir iscrtati šablonu
žirafine kože. Ja sam ju podebljala sa markerom da mi se bolje vidi.
Pak papir staviti na lim tako da olovka dođe sa donje strane da nema
doticaj sa tijestom.
-
2
POSUDA 1:
Izmiksati 3 žumanjka sa 15 g šećera, 4 žlice vode, i dvije žlice ulja.
Od toga oduzeti 2 žlice smjese za uzorak, a u ostatak dodati vaniliju, 10 g kakaa i 72 g brašna.
-
3
POSUDA 2:
Miksati jedan bjelanjak dok ne zapjeni. Dodati 2 žlice šećera i tuči
dok ne očvrsne. Dodati 2 žlice tijesta od žumanjaka i 1,5 žlice brašna.
Staviti u dresir vrećicu i na pak papiru iscrtati uzorak. Staviti u
zagrijanu pečnicu na 50ak sekundi.
-
4
POSUDA 3:
Istuči 3 bjelanjka i postupno im dodavati 50 g šećera.
-
5
Pomiješati smjesu od žutanjaka ( posuda 1
) sa bjelanjcima ( posuda 3 ), te preliti na lim preko uzorka. Ja
biskvit pečem, na 170°C cca 8-10 min. Ovo ovisi o pečnici pa je najbolje
probati čačkalicom kad je pečeno.
-
6
Pečen biskvit izvaditi na krpu, skinuti pak papir i odmah ga narolati da poprimi oblik dok se hladi.
-
7
Unutra možete staviti kremu po želji, ja sam stavila ganache koji sam hladni promiksala.
Нема коментара:
Постави коментар