Lepinice s pavlakom
Priprema
-
1
U posudu nasuti brašno, dodati so i kvasac, pa promiješati. Sipajući mlako mlijeko, zamijesiti fino i meko tijesto.
-
2
Tijesto pokriti krpom i ostaviti na toplom mjestu otprilike sat vremena.
-
3
Tijesto podijeliti na tri loptice.
-
4
Loptice razvući oklagijom, pa izrezati na željene oblike.
-
5
Lepinice pržiti na vrelom ulju. Tijesto se jako brzo napuše, za otprilike tri do četiri sekunde.
-
6
Odmah okrenuti na drugu stranu pa pržiti još dvije, tri sekunde.
-
7
Lepinice vaditi na papirni ubrus i odmah ih mazati pavlakom i soliti. Dok ih namažete i posolite, nova tura je već gotova. Sa svakom turom uraditi istu stvar.
Extra fora muffins
Sastojci
- 4 jaja
- 100 ml mlijeka
- 2 supene kašike brašna
- 1 čajna kašika soli
- ulje
Priprema
-
1
Mikserom umutiti jaja sa mlijekom, brašnom i solju.
-
2
Otvoriti frižider i sjeckati šta god vam se jede, u bilo kojim kombinacijama.
Mi smo prvi put probali:
- dva muffina sa tankim prutićima slanine,
- dva muffina sa sjeckanom zelenom paprikom i kiselom pavlakom,
- dva muffina sa kockicama salame i izmrvljenim feta sirom,
- dva muffina sa nasjeckanim paradajzom i kockicama feta sira,
- dva muffina sa kolutićima hrenovke i
- dva muffina sa tunjevinom.
-
3
Kalup za muffine pomastiti ( ili, još bolje, peći u korpicama za muffine ) i rasporediti povrće, meso, sireve, šta imate.
-
4
Smjesu sa jajima rasporediti u svaki kalup, tako da sadržaj jedva prelazi preko polovine kalupa.
Ja sam još svaki muffin posula sa ribanim parmezanom.
-
5
Peći 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
Kobasice na jastučetu od testa
Sastojci
- 125 g brašna, 1/2 kašikice praška za pecivo, 1/2 kašikice soli, 2 jajeta, 300 ml mleka, 3 kašike svinjske masti, 600 g svinjskih kobasica
Priprema
-
1
izmešati brašno, prašak za pecivo i so, pa dodati jaja i mleko i dobro izmešati. Ostaviti testo da se odmori oko 20 minuta. Zagrejati rernu na 200 stepeni. 2. Svinjsku mast staviti u pleh i u zagrejanu rernu. Probosti kobasice viljuškom na par mesta, pa ih staviti na vrelu mast, da se peku u rerni dok ne porumene. Izvaditi kobasice, pa u masnoću od pečenja kobasica uliti testo. Ponovo staviti kobasice, preko testa, i sve peći 30-40 minuta.
Testo treba da bude sočno i vazdušasto, ali sa hrskavom koricom.
Нема коментара:
Постави коментар