Snikers torta
Kora:
120gr putera umutiti sa 200gr šećera u prahu. Dodati 300gr mlevenog
keksa, 300gr ispečenog i iseckanog kikirikija, 2 jajeta i 1 belance.
Koru oblikovati na tacnu i premazati sa 100gr eurokrema. Preko staviti pripremljen fil.
Fil:
1l mleka skuvati sa 150gr šećera i 3 pudinga od vanile. Kada se
puding ohladi, umešati posebno umućenih 250gr margarina sa 100gr prah
šećera. Ovu masu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje žut a u drugi se
stavi 200gr rastopljene čokolade.
Ređanje:
Kora
Eurokrem
Žuti fil
Braon fil
Šlag
Rendana bela cokolada
Kora:
120gr putera umutiti sa 200gr šećera u prahu. Dodati 300gr mlevenog keksa, 300gr ispečenog i iseckanog kikirikija, 2 jajeta i 1 belance.
Koru oblikovati na tacnu i premazati sa 100gr eurokrema. Preko staviti pripremljen fil.
Fil:
1l mleka skuvati sa 150gr šećera i 3 pudinga od vanile. Kada se puding ohladi, umešati posebno umućenih 250gr margarina sa 100gr prah šećera. Ovu masu podeliti na dva dela. Jedan deo ostaje žut a u drugi se stavi 200gr rastopljene čokolade.
Ređanje:
Kora
Eurokrem
Žuti fil
Braon fil
Šlag
Rendana bela cokolada
Kinder torta
Kora:
7 belanca umutiti sa 7 kašika šećera, 6 kašika brašna, 1/2 praška za pecivo i ispeći koru. Pečenu koru malo izbosti viljuškom pa je preliti mlekom.
Fil:
7 žumanca, 400gr šećera i 3 pudinga od vanile skuvati sa 1L mleka. Ohladiti pa dodati 1 umućeni margarin. Fil podeliti na dva dela. U prvi deo staviti 200gr istopljene čokolade. Preko kore fil stavljati kašikom naizmenično-žuti/crni. Prekriti tortu šlagom. 200gr šlaga umutiti sa 200gr prah šećera i 200ml hladne kisele vode.
Gabon torta
Potreban materijal:
15 jaja
500g šećera u prahu
500g margarina
300g čokolade za kuvanje
5 kašika šećera
300g mlevenih oraha
3 kašike brašna
malo rendane čokolade za ukrašavanje
Priprema:
Fil
15 žumanca umutiti na pari mikserom sa 500g prah šećera. Posebno
umutiti margarin. Čokoladu rastopiti na pari. Umućena žumanca sjediniti
sa margarinom i čokoladom. Od umućenog fila odvojiti 6 kašika sa strane,
u posebnom sudu.
Kora
Umutiti mikserom 5 belanca sa 5 kašika šećera. Umućenoj masi lagano
dodati i umutiti 100g mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i 2 kašike
predhodno umućenog fila koji ste sklonili sa strane. Ponoviti postupak i
umutiti još dve takve kore. Peći kore u rerni zagrejanoj na 200C nekih
20-25 minuta. Najbolje je iglom proveriti da li je pečena.
Pripremljen fil podeliti na tri dela i filovati ohlađene kore. Ukrasiti rendanom čokoladom.
Potreban materijal:
15 jaja
500g šećera u prahu
500g margarina
300g čokolade za kuvanje
5 kašika šećera
300g mlevenih oraha
3 kašike brašna
malo rendane čokolade za ukrašavanje
Priprema:
Fil
15 žumanca umutiti na pari mikserom sa 500g prah šećera. Posebno umutiti margarin. Čokoladu rastopiti na pari. Umućena žumanca sjediniti sa margarinom i čokoladom. Od umućenog fila odvojiti 6 kašika sa strane, u posebnom sudu.
Kora
Umutiti mikserom 5 belanca sa 5 kašika šećera. Umućenoj masi lagano dodati i umutiti 100g mlevenih oraha, 1 kašiku brašna i 2 kašike predhodno umućenog fila koji ste sklonili sa strane. Ponoviti postupak i umutiti još dve takve kore. Peći kore u rerni zagrejanoj na 200C nekih 20-25 minuta. Najbolje je iglom proveriti da li je pečena.
Pripremljen fil podeliti na tri dela i filovati ohlađene kore. Ukrasiti rendanom čokoladom.
Švarcvald torta
Potreban materijal:
Kore:
5 jaja
125 gr brašna
125 gr čokolade za kuvanje
150 gr šećera
125 gr margarina
Fil:
1 slatka pavlaka (500ml)
500 gr višanja
1 učvršćivač za slatku pavlaku
Priprema:
Kore:
Umutiti žumanca da budu onako penasta i dodati otopljen margarin, kao i otopljenu čokoladu.
Dobro umuti a posebno umuti belanca dodajući im postepeno šećer.
Kada se belanca umute, postepeno se dodaju žumanca, margarin i čokolada, pa lagano umešati varjačom.
Zatim dodati brašno i takođe varjačom umutiti lagano, nikako mikserom.
Peći oko 10 minuta na 180-200 stepeni u nauljenom i pobrašnjavljenom okruglom kalupu.
Kada se pečena kora ohladi, preseći je na tri dela.
Fil:
U šerpu staviti višnje i 300 gr šećera i skuvati ih malo ređe nego za
slatko. Ostaviti da se ohlade. Umutiti jednu slatku pavlaku sa
učvršćivačem.Višnje ocediti pa sjediniti sa pavlakom i filovati kore.
Pre filovanja kore poprskati sokom gde su se kuvale višnje, ali ne previše.
Od fila malo ostaviti sa strane za premazivanje cele torte, po želji je ukrasiti čokoladnim mrvicama i višnjama.
Ova količina je za manje posluživanje, u svakom slučaju količina može da se duplira.
Kore:
5 jaja
125 gr brašna
125 gr čokolade za kuvanje
150 gr šećera
125 gr margarina
Fil:
1 slatka pavlaka (500ml)
500 gr višanja
1 učvršćivač za slatku pavlaku
Priprema:
Kore:
Umutiti žumanca da budu onako penasta i dodati otopljen margarin, kao i otopljenu čokoladu.
Dobro umuti a posebno umuti belanca dodajući im postepeno šećer.
Kada se belanca umute, postepeno se dodaju žumanca, margarin i čokolada, pa lagano umešati varjačom.
Zatim dodati brašno i takođe varjačom umutiti lagano, nikako mikserom.
Peći oko 10 minuta na 180-200 stepeni u nauljenom i pobrašnjavljenom okruglom kalupu.
Kada se pečena kora ohladi, preseći je na tri dela.
Fil:
U šerpu staviti višnje i 300 gr šećera i skuvati ih malo ređe nego za slatko. Ostaviti da se ohlade. Umutiti jednu slatku pavlaku sa učvršćivačem.Višnje ocediti pa sjediniti sa pavlakom i filovati kore.
Pre filovanja kore poprskati sokom gde su se kuvale višnje, ali ne previše.
Od fila malo ostaviti sa strane za premazivanje cele torte, po želji je ukrasiti čokoladnim mrvicama i višnjama.
Ova količina je za manje posluživanje, u svakom slučaju količina može da se duplira.
Jaffa torta
Recept je poslala Bixi
Potreban materijal:
2 kutije Jaffa keksa (300g)
400g Petit beure keksa
7 kašika šećera
500ml jogurta
1 kisela pavlaka (180g)
150g šlaga u prahu
Priprema:
Jafa keks sitno iseckati, petit beure keks izmrviti i staviti u činiju. Dodati jogurt, kiselu pavlaku i šećer, pa sve lepo izmešati i sjediniti. Oblikovati tortu na tacnu za serviranje i ostaviti u frižider da se stegne. Šlag umutiti uobičajeno i ukrasiti tortu.
Potreban materijal:
2 kutije Jaffa keksa (300g)
400g Petit beure keksa
7 kašika šećera
500ml jogurta
1 kisela pavlaka (180g)
150g šlaga u prahu
Priprema:
Jafa keks sitno iseckati, petit beure keks izmrviti i staviti u činiju. Dodati jogurt, kiselu pavlaku i šećer, pa sve lepo izmešati i sjediniti. Oblikovati tortu na tacnu za serviranje i ostaviti u frižider da se stegne. Šlag umutiti uobičajeno i ukrasiti tortu.
Dorinda torta
Potreban materijal:
300gr mlevenog keksa
150 gr prah šećera
250 gr margarina
voćni sok po potrebi- oko 3dl
1,5 l mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
250 gr šećera
500 gr margarina
2 kašike prah šećera
8 krem bananica
150 gr žele bombona
1 kutija piškota
šlag za ukrašavanje
Priprema:
Dobro izmešati mleveni keks, prah šećer i jedan margarin, pa dodati sok po potrebi i izraditi testo od koga se formira kora. U mleku sa šećerom skuvati puding, predhodno pomešan sa brašnom. Ohladiti pa sjediniti sa dva margarina, umućena sa dve kašike prah šećera. Podeliti fil na dva dela. U prvi deo dodati iseckane krem bananice, a u drugi iseckane žele bombone.
Filovati:
-kora od keksa
-prvi fil
-piškote topljene sokom
-drugi fil
-šlag
300gr mlevenog keksa
150 gr prah šećera
250 gr margarina
voćni sok po potrebi- oko 3dl
1,5 l mleka
3 pudinga od vanile
6 kašika brašna
250 gr šećera
500 gr margarina
2 kašike prah šećera
8 krem bananica
150 gr žele bombona
1 kutija piškota
šlag za ukrašavanje
Priprema:
Dobro izmešati mleveni keks, prah šećer i jedan margarin, pa dodati sok po potrebi i izraditi testo od koga se formira kora. U mleku sa šećerom skuvati puding, predhodno pomešan sa brašnom. Ohladiti pa sjediniti sa dva margarina, umućena sa dve kašike prah šećera. Podeliti fil na dva dela. U prvi deo dodati iseckane krem bananice, a u drugi iseckane žele bombone.
Filovati:
-kora od keksa
-prvi fil
-piškote topljene sokom
-drugi fil
-šlag
Нема коментара:
Постави коментар