среда, 20. август 2014.

Torta5

Draginja torta


Ovu tortu neki nazivaju i Kuglica. Ja sam prvi put čula za recept pre 11 godina, to je bila jedna od torti koja je služena na mojoj svadbi. A recept sam dobila od moje strine. Baš mi je dugo trebalo da je napravim ponovo- sama :)
Priprema:
Umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha i 2 kašike brašna. Ispeći dve ovakve kore u četvrtastom plehu.
Kuglice:
Umutiti 3 jaja, pa izmešati 150gr šećera, 100ml mleka, 60gr margarina i 100gr čokolade. Staviti na vatru i skuvati, kada je ukuvano dodati 200gr mlevenih oraha ili kokosovog brašna, pa zatim od te mase napraviti 40 kuglica.
Fil:
Od 1l mleka odvojiti 200ml i umutiti sa 10 žumanca i 8 kašika brašna, a ostatak mleka kuvati sa 10 kašika šećera, a zatim dodati mleko sa razmućenim brašnom i skuvati kašicu. U prohlađeni krem dodati razmućen jedan margarin.
Ređjati: kora-fil-kuglice-fil-kora-šam od belanaca ili šlag.
draginja-torta-1

Torta Hristov venac


hristov-venac
Ispeći dve kore od po 5 belanca, 5 kašika šećera, 2 štangle rendane čokolade ( ili dve kašike kakaoa), 2 kašike brašna i 1/2 praška za pecivo
I fil:-beli
U 1l mleka skuvati 12 kašika gustina i 200gr šećera. Kad se ohladi dodati jedan umućen margarin sa 250gr prah šećera.
II fil:-žuti
U 1/2l mleka skuvati 5 kašika gustina i umućena 10 žumanceta sa 10 kašika šećera. Kad se ohladi dodati 1/2 umućenog margarina sa 125gr prah šećera. Dodati 10 seckanih krem bananica i 200gr žele bombona.
III fil:-crni
250gr mlevenih oraha( mada može i badem, lešnik, keks ili kokos, po želji) popariti sa 10 kašika vrelog mleka. Dodati 100gr otopljene čokolade i 1/2 margarina.
Filovanje:
kora
1/2 belog fila
3 kutije rolera… mogu i punjeni i prazni, po želji poređani celom dužinom (u ovoj torti na slici utrošena je samo jedna kutija, zato izgleda ovako retko)
druga polovina belog fila
druga kora
žuti fil
crni fil
šlag umućen uobičajeno
hristov-venac1

Kroasan torta


Potrebno:
6 kesica mini kroasana
3 pakovanja piskota
2 margarina
200gr prah secera
1L mleka
4 pudinga od vanile
300gr eurokrema
150gr cokolade
Piskote umakati u mleko da se malo omeksaju, pa redjati na tacnu.

Fil:

Skuvati puding sa 12 kasika secera i izmesati sa umucenim margarinom i prah secerom.
Podeliti fil na II dela. U I deo staviti 150gr topljene cokolade, II ostaje isti.
Preko piskota staviti zuti fil, pa poredjati kroasane predhodno natopljene u mleko, zatim crni fil, pa preko istopljen eurokrem. Odozgo nafilovati slagom.
Kroasani po zelji…. 2×3 razlicita npr.
kroasantorta-1kroasantorta1-1

Krem torta sa puslicama


Recept poslala Jovanka Žerić

500 gr bevita keksa natopiti u sok od narandže i ređati na tacnu.
Umutiti 6 jaja sa 6 kašika šećera, dodati 200 gr mleka u prahu i 200 gr rastopljene čokolade.
Posebno umutiti dva margarina sa 400 gr prah šećera i sjediniti sa prvim filom.
Ređati: keks, fil, puslice ( potrebne su dve kesice gotovih), ostatak fila i šlag umućen po uputstvu na kesici.
Kremtortasapuslicama-1

Нема коментара:

Постави коментар