недеља, 24. август 2014.

testo za zamrznutu pizzu...i jos....

            Savrseno zamrznuto pizza testo

Pripremite pizzu na nacin kako to cine u poznatim pizzerijama sirom sveta. Recept je orginalni.

Sastojci

  •   1 kg glatkog belog brasna
  •   12 gr suhog kvasca/germe ili 50 gr svezeg kvasca.
  •   1 zlicica soli
  •   malo secera
  •   600 ml tople vode

Priprema

  1. 1
    Pomesati toplu vodu, suhi kvasac i malo secera i neka stoji 15 minuta na toplom.
  2. 2
    Brasno i sol pomesati pa sa aktiviranim kvasom i sa toplom vodom umesiti testo.
  3. 3
    Posudu sa testom prekriti i neka stoji 1 sat.
  4. 4
    Posle jedan sat podeliti testo na 10 loptica i ostaviti da stoji, prekriveno jos 30 minuta a moze i duze.
  5. 5
    Ukopcati pecnicu na 250 stupnjeva da se ugreje.
  6. 6
    Uzimati jednu jufku i rastanjiti tanko u oblik pizza, pa ju staviti na masni papir i zajedno sa papirom staviti na resetku od rerne ( u sredini pecnice ), peci  2-3 minuta, napuha ce se kada je pecena. Dok se pece razvaljajte drugu jufku.
  7. 7
    Peceno testo za pizzu izvaditi na resetku i neka se ohladi.
  8. 8
    Ponoviti postupak sa ostalim jufkama.
  9. 9
    Po zelji mozete nadevati pizzu odma i peci dok se sir ne otopi . Ostale pizza testo zamrznuti, tako sto ce te izmedju pizza testo staviti pek-papir i uviti u prozirnu foliju, pa tako zamrznuti ili svaku posebno upakovanu.

           Najbrzi slasni pizza stapici i savrseno pizza testo

Top recept.Kad pozeliti nesto aromaticno i slasno uz druzenje ili uz pivo onda necete pogresiti sa ovim fenomenalnim receptom ili kad vam se jede pizza kao iz pizzerije. Kada jednom napravite postace neozaobilazno. Pizza testo za sve vrste pizza i priprema i pecenje oduzima manje od pola sata. Obavezno uduplajte meru. Sve preporuke 

Sastojci

  •   ....pizza testo.....
  •   200 gr brasna
  •   200 gr grckog jogurta ( guti punomasni jogurt )
  •   prstohvat soli
  •   polovina paketica praska za pecivo
  •   1/4 zlicice sode bikarbone
  •   .....Nadev za pizza stapici....
  •   1.5 - 2 zlice otopljenog putera
  •   2 cena belog luka ( sitno naseckana ili pasirana )
  •   naribanog parmazan sira ( kolicina po zelji )
  •   goida sira naribanog ( kolicina po zelji )
  •   mocarela sira naribanog ( kolicina po zelji )

Priprema

  1. 1
    Za pizza testo pomesati sve suhe sastojke pa dodati jogurt. Mesiti 5 minuta da dobijete loptu koja se nelepi. Testo razvaljati na sto tanje.
  2. 2
    Otopljeni putuer pomesati sa belim lukom i stom semsom premazati pizza testo, a zatim posuti sa naribani parmazanom i posuti sa obe vrste naribanog sira.
  3. 3
    Peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 220 stepeni. Gotovo je kada se sir rastopi. Pratite jer brzo se pece
  4. 4
    Seci pizzu na stapice.

                                 Najbrze i naj mekse kiflice

Kiflice su mekane drugi i treci dan. U toku pecenja kiflice upiju sav margarin/puter i prostorijama se siri prijatan miris. Skroz neodoljive i dok su jos vruce nestaju u brzom roku

Sastojci

  •   500 ml mleka ( mlaka )
  •   40 gr svezeg kvasca
  •   2 zlicice secera
  •   2 zlicice soli
  •   16 zlica ulja
  •   800 gr brasna ( priblizno )
  •   250 gr margarina/putera
  •   1 zumanjak i malo mleka za premazivanje

Priprema

  1. 1
    Odma ukopcati pecnicu da se zagreje na 200 stepeni.
  2. 2
    U mlako mleko izdrobiti svezi kvasca, dodati sol, secer, 16 zlica ulja i sa brasnom umesiti testo kojue se nelepi.
  3. 3
    Pripremiti 2 odgovarajuca pleha ili tepsije. Po dnu rasporediti margarin ( podmazati bogato margarinom ).
  4. 4
    Od testa odma oblikovati loptice velicine oraha. Premazati svaku uljem i neka stoji 10 minuta.
  5. 5
    Svaku lopticu rastanjiti po duzini, uviti u kiflicu i redjati u pleh. Neka stoji 10 minuta.
  6. 6
    Svaku kiflicu premazati mesavinom zumanjka i mleka ( na 1 zumanjak ide 1 zlicica mleka ). Staviti u zagrejanu rernu i peci oko 15 - 20 minuta. Dok se peku pocnite sa pripremom preostalog pleha kiflica.

                                 Pahuljaste kiflice

 Kiflice rade se u svakom domu na drugi nacin.Neki cuvaju svoj recept i nezele da otkriju a u stavri je tako jednostavna priprema a izuzetno ukusne i mekane. Bude jako puno i zahvalne su za druzenja ili ih zamrznite za kasnije,i uvek imate sveze kiflice kada vam se jede ili za iznenadne goste. Po zelji mozete ih i punuti. Naprimer hrenovkama, sirom, slatkim ili slanim nadevom.

Sastojci

  •   2 dl ulja
  •   7 dl toplog mleka
  •   40 gr svezeg kvasca
  •   1 jaje
  •   10 gr vanilije secera
  •   2 zlice secera
  •   2 zlicice soli
  •   1 kg brasna
  •   ....premaz....
  •   1 zlicica ulja
  •   2 zumanjka
  •   za posut so ili susam
  •   ekstra brasna za radnu povrsinu

Priprema

  1. 1
    U toplo mleko rastopiti secer i namrviti kvasac. Neka stoji sa strane
  2. 2
    U posudu za mesanje pomesati sve suve sastojke ( brasno, sol i vaniliju secer ), dodati kvasac, 1 jaje, , ulje i ostatak mlakog melka. Mesati posle svakog dodavanja sastojaka. Testo treba da bude kompaktno, mekano i lepljivo i to vas netreba da brine jer tako treba da bude. Raditi nauljenim rukama ili brasnjavim. Odma testo podeliti na 5 ili 8 delova. Podeljeno testo staviti na pobrasnjenu povrsinu, prekriti i neka se udvostruci oko 1 sat.
  3. 3
    Nadoslo testo na pobreasnjenoj radnoj povrsini ( 5 delova ) razvaljat na 30 cm za vece kiflice ili 20 cm ( 8 delova ) za manje kiflice. Svaki deo preseci na osam delova. Uviti u kiflicu i redjati u pleh oblozen pek - pairom. Neka stoje jos 20 minuta.
  4. 4
    Kiflice premazati mesavinom ( zumanjka i ulje ). Posoliti ili posuti susamom. Peci na 200 stepeni ca 15 - 20 minuta.

                                 Moje Palacinke

Dosadilo vam je premazaivati tavu kad pecete palacinke a istovremeno bi ste zeleli izuzetno ukusne glatke i tankih rubova palacinke koje se brzo naprave a brzo i pojedu, onda sa ovim receptom necete pogresiti. Savet ! neodoljivi nadevi ( premazati nutelom i po nuteli poredjati kolutice ili uzdus narezane banane, a zatim uviti u trokut. Drugi predlog za nadev ( krema od vanilije, visnje, maline, uviti u vrecici kao sto je na sliki prikazano ). Za temu tjedna....

Sastojci

  •   .....smesa za 5 - 6 palacinki......
  •   50 ml ulja
  •   2 jaja
  •   125 gr brasna
  •   1/4 zlicice soli
  •   250 ml mleka
  •   ....predlog za nadev ....
  •   Nutela
  •   sveza banana
  •   .....predlog drugi vanilija krem....
  •   1/2 litre mleka
  •   100 gr secera
  •   3 zutnjaka
  •   1 jaje
  •   20 gr brasna
  •   15 gr gustin
  •   1 stapic vanilije ( ili ekstrakt vanilije )
  •   .....dodaci.....
  •   visnje, maline, jagode
  •   naribana cokolada

Priprema

  1. 1
    Napravite smesu za palacinke bez grudvica i neka stoji pola sata. Pecite palacinke sa jedne i druge strane na temperaturi 190 stepeni. Prvi put nakapajte tavu sa malo ulja, a posle nije potrebno. Pecenjem i okretanjem pricekajte sve dok tava nebude jako vruca. Svaki put kada pecete novu palacinku u zagrejanu tavu na sredinu izlijte po jednu kutlacu smese za palacinke, malo ukosite tavu i u krug zavrtite, da smesa dostigne celu sirinu tiganja ( da se oblikuje polacinka ), nikako nerazvlacite smesu pomocu zlice, jer ce piti sare. Pecene palacinke treba da su glatke, tankih rubova.
  2. 2
    Sad okrenite na drugu stranu i pecite par sekundi. Malo odvojte od tave i izvrnite na tanjir.
  3. 3
    Istresti mleko u jednu serpu pa dodati polovinu kolicine secera. Istrugati semenke sa stapica vanilije, pa dodati mleku i kuvati polako. Pomesati ostatak secera zajedno sa brasnom i gustin ili kukuruzni skrob. Izmiksati zutnjake zajedno sa 1 jajetom dobro, pa dodati suhe sastojke i ponovo dobro izmiksati elektricnim mikserom u glatku smesu bez grudvica. Kada je mleko prokljucalo polovinu istresti u prethodnu smesu uz snazno miksanje elektricnim mikserom. Vratiti sve u serpu, i snazno miksati. Staviti na ringlu i neka se kuva uz neprestalno mesanje. Kuvati 2 minuta. Krema trebalabi da bude gusta. Pretresti kremu u drugu posudu i prekritije plasticnom folijom. Ohladiti. kada se ohladi dobro izmiksati elektricnim mikserom.
  4. 4
    vanilijom kremom nadevajte palacinke. U kremu mozete dodati visnje, maline ili narezane jagode. Moja ideja....:). Uviti u vrecicu, trokute ili roladice

Нема коментара:

Постави коментар