Ferrero Rocher torta bez pecenja
Sastojci
- .....Podloga.....
- 300 gr napolitanki sa nugatom
- 150 gr tostiranih ljesnjaka ( oguljeni i samleveni )
- 200 gr nutele
- .....Fil......
- 500 gr mascarpone
- 200 gr ljesnjaka tostirani ( oguljeni i samleveni )
- 100 gr nugat napolitanke ( izdrobene )
- 400 gr nutele
- .....top...
- Nutela ca 300 gr
- Ferrero kuglice
Priprema
-
1
Ljesnajke tostirajte ( poprzite ) na laganoj vatri u suhoj tavi kako bi pruzile laganu aromu. Kada se ohlade uklonite im koru ( istrljajte ih u kuhinjsku krpu da im opadne kozica. Sameljite a nesto iseckajte.
-
2
Za podlogu pomesati izdrobljene napulitanke, ljesnjake i nutelu. Smesom prekriti podlogu kalupa ( ca 22 - 24 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil
-
3
Za fil pomesati izdrobljene kekse, ljesnjake, mascarpone i nutelu. Sjediniti i naneti na podlogu. Odgore premazati sa omeksalom nutelom. U frizider na par sati. Dekorisati ferrero kuglicama
Torta od slatkog vrhnja i mascarpone sa vocnim zeleom
Sastojci
- Podloga: 300 gr mlevena keksa ( plazma, digestive )
- 0.5 dl soka od procedjene narance
- 150 gr putera ili margarina
- Krem: 500 ml slatko vrhnje
- 500 gr mascarpone
- 250 gr bele cokolade
- 1 vrecica zelatine ( 10 gr ) plus 4 zlice vode
- Zele: sok od 2 procedjena limuna
- gustok soka od narace ili slicno
- ( sve ukupno tekucine treba da je 200 - 220 ml )
- 1 vrecica zelatine ( 10 gr ) plus 4 zlice vode
Priprema
-
1
Za podlogu pomesati mlevene kekse sa omeksalim maslacem ili margarinom, sokom, oblikovati koru i utisnuti u dno kalupa ( 24 - 26 Cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo krem.
-
2
Za nadev u posudu pomesati zelatin sa 4 zlice hladne vode. Ostaviti 10 minuta da nabubri.
-
3
Belu cokoladu otopiti na pari.
-
4
400 ml slatkog vrhnja izmiksati u slag ( ne jako cvrst )
-
5
Mascarpone sobne temperature izmiksati u glatku kremu, sjediniti sa slagom od slatkog vrhnja.
-
6
Kada je zelatina nabubrela zagrevati ( ne kuvati ) neprestalno mesajuci, dok se zelatin ne rastopi. Odma sjediniti sa 100 ml slatkog vrhnja ( tecni, netreba miksati ), pa sve to umesati u slatko vrhnje, i mascarpone, pa umesati rastopljenu belu cokoladu. Kratko sjediniti. Istresti na podlogu od keksa, poravnat, ostaviti u frizider da se stisne nadev.
-
7
Za vocni zele u posudu pomesati zelatinu sa 4 zlice vode. Ostaviti 10 minuta da nabubri. Zagrevati ( ne kuvati ) neprestalno mesajuci dok se zelatin ne rastopi. Pomesani sa procedjenim limunovim sokom, pa dodati gustok soka od narace da bude sve ukupno oko 200 - 230 ml tekucine. Prelite preko nadeva. Vratiti u frizider da se zele stisne.
Cizkejk kao iz najbolje slasticarne
Sastojci
- Podloga: 300 gr mlevenog keks
- 150 gr maslaca/margarina
- 50 - 100 ml soka po izboru ili mleka
- Fil: 500 gr krem sir ( philadelphia, abc, mascarpone )
- 300 ml slatkog vrhnja
- 100 ml mleka
- 200 gr secera u prahu
- 1 vrecica zelatine
- Vocni sloj: 500 gr voca ( malina, visanja, jagoda, kupina )
- 200 ml vode
- 3 vanil secera
- 3 zlice secera
- 1 vrecica zelatine
Priprema
-
1
Za podlogu pomesati mlevene kekse sa otopljenim puterom i sokom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo nadev.
-
2
Za nadev krem sir pomesati sa secerom u prahu, izmesati. Umuceni slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mesati u glatku smesu. Dodati otopljenu zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputi na vrecici i istopili u 100 ml mleka. Promesati. Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frizider da se stisne.
-
3
Za vocni sloj pomesati voce, vodu, vaniliju secer i secer i kuvati dok ne provri. Kada prokljuca neka se kuva jos 5 minuta. Ukloniti sa vatre i dodati zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputama. Prohladiti i naneti na nadev. Vratiti u frizider da se vocni sloj zelira
Нема коментара:
Постави коментар