недеља, 24. август 2014.

Cizkejk i Ferrero Rocher

             Ferrero Rocher torta bez pecenja

Jedna od najpoznatiji poslastica posluzila je kao ispiracija za tortu bez pecenja. Ukusom poseca na ferrero rocher kuglice

Sastojci

  •   .....Podloga.....
  •   300 gr napolitanki sa nugatom
  •   150 gr tostiranih ljesnjaka ( oguljeni i samleveni )
  •   200 gr nutele
  •   .....Fil......
  •   500 gr mascarpone
  •   200 gr ljesnjaka tostirani ( oguljeni i samleveni )
  •   100 gr nugat napolitanke ( izdrobene )
  •   400 gr nutele
  •   .....top...
  •   Nutela ca 300 gr
  •   Ferrero kuglice

Priprema

  1. 1
    Ljesnajke tostirajte ( poprzite ) na laganoj vatri u suhoj tavi kako bi pruzile laganu aromu. Kada se ohlade uklonite im koru ( istrljajte ih u kuhinjsku krpu da im opadne kozica. Sameljite a nesto iseckajte.
  2. 2
    Za podlogu pomesati izdrobljene napulitanke, ljesnjake i nutelu. Smesom prekriti podlogu kalupa ( ca 22 - 24  cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil
  3. 3
    Za fil pomesati izdrobljene kekse, ljesnjake, mascarpone i nutelu. Sjediniti i naneti na podlogu. Odgore premazati sa omeksalom nutelom. U frizider na par sati. Dekorisati ferrero kuglicama

       Torta od slatkog vrhnja i mascarpone sa vocnim zeleom

Nastala je od sastojaka koje sam imala u mojoj kuhinji da bi se iskoristila slatko vrhnje jer mu je rok trajanja bijo kratak. Svi su bili zadovoljni...

Sastojci

  •  Podloga: 300 gr mlevena keksa ( plazma, digestive )
  •   0.5 dl soka od procedjene narance
  •   150 gr putera ili margarina
  •  Krem: 500 ml slatko vrhnje
  •   500 gr mascarpone
  •   250 gr bele cokolade
  •   1 vrecica zelatine ( 10 gr ) plus 4 zlice vode
  •  Zele: sok od 2 procedjena limuna
  •   gustok soka od narace ili slicno
  •   ( sve ukupno tekucine treba da je 200 - 220 ml )
  •   1 vrecica zelatine ( 10 gr ) plus 4 zlice vode

Priprema

  1. 1
    Za podlogu pomesati mlevene kekse sa omeksalim maslacem ili margarinom, sokom, oblikovati koru i utisnuti u dno kalupa ( 24 - 26 Cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo krem.
  2. 2
    Za nadev u posudu pomesati zelatin sa 4 zlice hladne vode. Ostaviti 10 minuta da nabubri.
  3. 3
    Belu cokoladu otopiti na pari.
  4. 4
    400 ml slatkog vrhnja izmiksati u slag ( ne jako cvrst )
  5. 5
    Mascarpone sobne temperature izmiksati u glatku kremu, sjediniti sa slagom od slatkog vrhnja.
  6. 6
    Kada je zelatina nabubrela zagrevati ( ne kuvati ) neprestalno mesajuci, dok se zelatin ne rastopi. Odma sjediniti sa 100 ml slatkog vrhnja ( tecni, netreba miksati ), pa sve to umesati u slatko vrhnje, i mascarpone, pa umesati rastopljenu belu cokoladu. Kratko sjediniti. Istresti na podlogu od keksa, poravnat, ostaviti u frizider da se stisne nadev.
  7. 7
    Za vocni zele u posudu pomesati zelatinu sa 4 zlice vode. Ostaviti 10 minuta da nabubri. Zagrevati ( ne kuvati ) neprestalno mesajuci dok se zelatin ne rastopi. Pomesani sa procedjenim limunovim sokom, pa dodati gustok soka od narace da bude sve ukupno oko 200 - 230 ml tekucine. Prelite preko nadeva. Vratiti u frizider da se zele stisne.

              Cizkejk kao iz najbolje slasticarne

Totalno sam odusevljena. Ovakav isti cizkejk sam probala u naj finijim Hotelima i slasticarnicama kod nas dole kad sam bila na feriju. Nisam od nikog recept dobila iako sam upitala. Slucajnost da sam naisla na netu na ovaj recept. Istraga moja je prestala. Sutra dolazi vise slicica. Ovaj put sam pravila u kalupu 24 cm. Idealan kalup je 26 cm.

Sastojci

  •  Podloga: 300 gr mlevenog keks
  •   150 gr maslaca/margarina
  •   50 - 100 ml soka po izboru ili mleka
  •  Fil: 500 gr krem sir ( philadelphia, abc, mascarpone )
  •   300 ml slatkog vrhnja
  •   100 ml mleka
  •   200 gr secera u prahu
  •   1 vrecica zelatine
  •  Vocni sloj: 500 gr voca ( malina, visanja, jagoda, kupina )
  •   200 ml vode
  •   3 vanil secera
  •   3 zlice secera
  •   1 vrecica zelatine

Priprema

  1. 1
    Za podlogu pomesati mlevene kekse sa otopljenim puterom i sokom. Mrvicastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo nadev.
  2. 2
    Za nadev krem sir pomesati sa secerom u prahu, izmesati. Umuceni slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mesati u glatku smesu. Dodati otopljenu zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputi na vrecici i istopili u 100 ml mleka. Promesati. Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frizider da se stisne.
  3. 3
    Za vocni sloj pomesati voce, vodu, vaniliju secer i secer i kuvati dok ne provri. Kada prokljuca neka se kuva jos 5 minuta. Ukloniti sa vatre i dodati zelatinu koju smo prethodno pripremili prema uputama. Prohladiti i naneti na nadev. Vratiti u frizider da se vocni sloj zelira

Нема коментара:

Постави коментар