Savršeno tijesto za pizzu i štapiće sa sirom
Na Laurenslatest blogu pronašli smo recept za tijesto za pizzu za koje Lauren tvrdi da ne može da ne uspije bez obzira na to koliko ste vješti u kuhinji.
Potrebni sastojci:
- 1 šolja (250 ml) tople vode
- 2 ¼ kašičice suhog kvasca
- 1 kašika meda ili šećera
- 2 kašičice soli
- 2 kašike maslinovog ili običnog ulja
- 3 šolje brašna za hljeb i peciva
- 2 kašike otopljenog putera
- 2 čena bijelog luka, sitno nasjeckanog
- ¼ šolje naribanog parmezan sira
- 120 g naribanog mocarela sira
Nakon što ste umješali polovicu brašna, ostatak dodajite dio po dio dok ne dobijete željenu kozinstenciju tijesta, mekano, ali da se ne lijepi. Kad ste napravili takvo tijesto, mijesite ga oko šest minuta, to je veoma važno i ne preskačite ovaj deo.
Kad ste tijesto dobro umesili, stavite ga da se diže 1-2 sata u posudu koju ste prethodno namastili uljem i tijesto prekrili plastičnom folijom. Nakon toga tijesto koristiti po vašoj želji za pizzu ili po našem predlogu za štapiće od sira i belog luka.
Izmiješajte otopljeni puter i nasjeckani bijeli luk i ostavite sa strane.
Нема коментара:
Постави коментар