уторак, 19. август 2014.

Jednostavni recepti za svačiji ukus.

Bajadera sa višnjama




Nepeceni kolac sa visnjama
Za bajaderu sa višnjama je potrebno:
550 g mlevenog keksa,
250 g margarina,
300 g šećera,
200 ml mleka,
Nepeceni kolac sa visnjama i mlevenim keksom4 kašike soka od višanja,
50 g čokolade,
500 g očišćenih višanja,
250 ml slatke pavlake.
Ovaj nepečeni kolač sa višnjama i mlevenim keksom pripremiti na sledeći način:
Jednostavan kolac sa visnjama i mlevenim keksomU odgovarajućoj posudi sjediniti mleko i šećer.
Staviti da provri,
Dodati margarin.
Kada se margarin rastopi, skloniti sa vatre i dodati čokoladu.
Ponovo vratiti na ringlu i na tihoj vatri kuvati sve dok se ne rastopi čokolada.
Jednostavan kolac sa visnjama i slatkom pavlakomOstaviti malo da se ohladi.
Dodati keks, oceđene višnje i sok od višanja pa dobro izmešati.
Na tacnu za kolač staviti smesu i formirati željeni oblik.
Umutiti slatku pavlaku i premazati kolač.





Najlon torta sa orasima i mlevenim keksom


Najlon torta sa mlevenim keksom


Za Najlon tortu je potrebno je:
Za koru:
8 belanaca,
200 šećera,
150 g kokosovog brašna,
2 kašike brašna,
malo praška za pecivo.
Za fil:
Cokoladna torta sa orasima i mlevenim keksom8 žumanaca,
8 kašika šećera,
7 kašika brašna,
500 ml mleka,
375 g margarina,
250 g šećera u prahu,
200 g mlevenog keksa,
100 g čokolade za jelo i kuvanje,
8 krem bananica,
200 g seckanih oraha,
2 kesice šlag kreme od vanile.
Najlon torta sa orasimaNajlon tortu pripremiti na sledeći način:
Kora:
Umutiti 8 belanaca i 200 g šećera.
Dodati 150 g kokosovog brašna, dve kašike brašna i malo praška za pecivo.
Peći na umerenoj temperaturi.
Fil:
Najlon torta sa mlevenim keksom, orasima i cokoladom 
Umutiti 8 žumanaca sa 8 kašika šećera i 7 kašika brašna.
Prethodno pripremljenu masu dodati u 500 ml mleka koje vri.
Posebno umutiti 375 g margarina  i 250 g šećera u prahu.
Masu izjednačiti i podeliti na 3 jednaka dela.
U prvi deo dodati 200 g mlevenog keksa i 100 g otopljene čokolade.
U drugi deo dodati 8 seckanih krem bananica.
U treći deo 200 g seckanig oraha.
Filovati: kora, prvi fil, drugi fil pa treći fil.
Odozgo ukrasiti šlagom.



Napomena: Možda je bolje koru podeliti na dva dela pa filovati: kora 1, fil 1, kora 2, fil 2 pa fil 3.
 

Voćna keks torta



Za voćnu keks tortu je potrebno:
Keks torta sa pudingomFil I:
1 l gaziranog soka od pomorandže,
6 kašika šećera,
3 kesice pudinga od vanile,
200 g margarina,
150 g šećera u prahu,
Fil II:
4 kesice pudinga o jagode,
1,2 l mleka,
12 kašika šećera,
2 kesice šlag kreme od vanile,
Toerta sa plazma keksom 
Ostalo:
1 kg keksa,
2 kesice kesice šlag kreme od vanile.
Malo gaziranog soka od pomorandže za natapanje keksa.
Priprema:
Izmešati puding od vanile, šećer i malo soka a ostali sok staviti da proključa.
Kuvati puding 2-3 minuta i ostaviti da se ohladi.
Na isti način skuvati pudinge od jagode u mleku.
Nepecena torta sa keksom i pudingomOba fila povremeno promešati dok se hlade, tako će ostati kremasti i bolje će se sjedinit s margarinom.
Umutiti penasto margarin i šećer u prahu, dodati žuti fil i sve zajedno dobro umutiti.
Za drugi fil, umutiti dve kesice šlag kreme po uputstvu sa dve kašike šećera, dodati puding i taj krem takođe dobro umutiti.
Ređati keks natopljen u soku od pomorandže, staviti polovinu žutog fila sa pudingom od vanile, red keksa natopljenog u soku od pomoradže pa jedna polovina fila sa pudingom od jagode, keks pa ponovo žuti fil, keks pa jagoda fila.
Na kraju, celu tortu premazati šlagom.

Нема коментара:

Постави коментар