Havajski kolač
• 1 pakovanje kora za rozen tortu
• 1 l mleka
• 7 kasika griza
• 300 g pecenih mlevenih lesnika
• 300 g kristal secera
• 250 g margarina
• 1 flasica ekstrakta gorkog badema
• 200 g prah secera
• 1 belance
Priprema fila:
Staviti mleko sa secerom da prokljuca. Postepeno dodavati griz, mesati i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne, a zatim ostaviti da se ohladi. u ohladjen fil dodati margarin, 200 g mlevenih lesnika i pola bocice ekstrakta gorkog badema. Filovati sve korice, a poslednju preliti glazurom.
Glazura:
Umutiti 1 belance, zatim dodati 200 g prah secera i dobro umutiti i na kraju dodati pola bocice ekstrakta gorkog badema. Preko glazure posuti 100 g seckanih lesnika.
• 1 l mleka
• 7 kasika griza
• 300 g pecenih mlevenih lesnika
• 300 g kristal secera
• 250 g margarina
• 1 flasica ekstrakta gorkog badema
• 200 g prah secera
• 1 belance
Priprema fila:
Staviti mleko sa secerom da prokljuca. Postepeno dodavati griz, mesati i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne, a zatim ostaviti da se ohladi. u ohladjen fil dodati margarin, 200 g mlevenih lesnika i pola bocice ekstrakta gorkog badema. Filovati sve korice, a poslednju preliti glazurom.
Glazura:
Umutiti 1 belance, zatim dodati 200 g prah secera i dobro umutiti i na kraju dodati pola bocice ekstrakta gorkog badema. Preko glazure posuti 100 g seckanih lesnika.
Нема коментара:
Постави коментар