Snickers šnite betinna
Sastojci
biskvit
- 150g čokolade za kuhanje
- 200g maslaca
- 320g brašna
- 150ml kiselog vrhnja
- 3 jaja
- 200g šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica ruma
karamela
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 100g šećera
- par zrna soli
- 70g neslanog kikirikija
glazura
- 50g čokolade
- 1 žlica ulja
Priprema
-
1
Na pari otopite maslac i čokoladu
-
2
Pjenasto izmiksajte šećer i jaja,dodatje otopljenu masnoću i čokoladu,vrhnje(ne smije biti vruća),brašno i prašak za pecivo,na kraju rum
-
3
Smjesu izlijte u duguljasti lim, dobro namašćen i pobrašnjen.
Biskvit pecite na 180 stupnjeva 60 minuta
-
4
KARAMEL:
Otopite šećer(ne pretaman)najbolje bi bilo u što široj teći.Zatim smanjite plamen i ulijte vrhnje,neka prokuha dok se ne zgusne(2-3) minute.
Zatim dodajte kikiriki .
,
-
5
Još vrući biskvit nabockajte i prelijte vrućim karamelom.Zatim išarajte čokoladnom glazurom
-
6
Kolač je najbolji kada odstoji jedan dan.
Нема коментара:
Постави коментар