samsa
Sastojci
- 1 kg brašna
- 5 dc tople vode
- soli
- 5 dc kiselog mleka
- 5 čena belog luka
- malo vegete,ulje
Priprema
-
1
od brašna,vode i soli zamesiti testo i podeliti na 10 loptica,svaku lopticu dobro umesiti ,rasklagijati malo i svaku premazati sa malo ulja,spojiti po dve tako da dobijete 5 kora,ostaviti ih jedno sat vremena da se odmore,uzeti prvu koru i razvući na stolnjaku poprskati uljem i smotati je pomoću stolnjaka u rolnicu umotati je u krug i staviti u okrugli pleh(kao na slici),isto uraditi i sa ostalim korama i obmotavavati ih u krug ,pre pečenja malo premazati sa uljem i staviti da se peče,kada je napola pečeno preliti sa kiselim mlekom u kome je naseckan beli luk ,posuti malo vegetom i vratiti na pečenje.
Pita sa gljivama (bez kora)
Sastojci
- 500 grama sampinjona
- 1 veca glavica luka
- malo ulja
- po ukusu vegeta, biber
- malo susenog persunovog lista
- 4 jajeta
- 2.5 dcl jogurta ili kiselog mleka
- 10 kasika brasna
- 1 kesica praska za pecivo
Priprema
-
1
Na malo ulja poprziti sitno naseckan crni luk. Dodati oprane i iseckane sampinjone.
-
2
Dinstati dok voda sto gljive puste ne ispari. Dodati vegete i bibera po ukusu te na kraju persunov list. Ohladiti!
-
3
Posebno umutiti cela jaja. Dodati jogurt i brasno pomesano sa praskom za pecivo. Malo posoliti.
-
4
Sa varjacom umesati ohladjene gljive.
-
5
Masu sipati u manji dobro namascen pleh ili vatrostalnu posudu. Mozete tepsiju obloziti papirom za pecenje kolaca. Peci oko 30 minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj pecnici.
Нема коментара:
Постави коментар