Kremasta Čupava torta
Sastojci
kore
- 5 belanaca
- 200 gr. kristal šećera
- 2 kašika sirćeta
1 fil
- 1/2 l mleka
- 1 puding od slatke pavlake
- 2 kašike brašna
- 120 gr margarina
- 6 kašika šećera
fil
- 100 gr šlaga
- 3 deci vode
fil 3
- 10 žumanaca
- 250 gr. prah šećera
- 300 gr. margarina sa ukusom slatke pavlake
fil 4
- 1/2 3 fila
- 2 kesice kapućina clasic
- 2 kašikice intant kafe
- 2 štangle otopljene čokolade
odozgo
- 2 krem šlaga od vanile
Priprema
-
1
umutiti belanjke u čvrst sneg, dodavati kašiku po kašiku kristal šećera ,pa sirće i dobro umututu, sipati u pleh na alu foliju i sušiti oko sat vremena na 180c, dimenzija pleha 25×30.Osušiti 2 kore ovo je mera za jednu koru.
-
2
prvi fil skuvati ,pa kad se ohladi dodati margarin.
-
3
drugi fil umututi šlag sa običnom hladnom vodom.
-
4
treći fil na pari skuvati žumanjke sa prah šećerom, kad se ohladi dodati margarin i podeliti ga na 2 dela jedan ostaje žuti a drugi deo je fil 4 kome treba dodati kapućino, nes kafu i otopljenu čokoladu.
-
5
odozgo šlag.
-
6
kora – 1 fil – 2 fil -1/2 3 fila -kora – 2/2 3 fila – fil 4 – šlag krem.
ledene kokos kocke
Sastojci
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 4 kašike brašna
- 2 kašike kokosovog brašna
- 5 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
- krem
- 1 l mleka
- 80 gr kokosovog brašna
- 6 žumanaca
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike brašna
- 10 kašika šećera
- 250 gr margarina
- još
- 3 dc toplog mleka
- 2 kecice šlaga
- 3 dc hladnog mleka
Priprema
-
1 Umutiti belanca i šećer mikserom,dodati ostale sastojke i promešati lagano kašikom,sipati u podmazan pleh i peći samo da kora lepo porumeni ne da se prepeče nikako,jer onda neće upiti mleko i biće žilava kora.
Kad je kora pečena preliti je sa 3 dc toplog mleka.
-
2
U 1 l mleka potopoti kokos i staviti da se kuva dok mleko provri, nakon toga mleko procediti vratiti na ringlu, dodati u njega umućena žumanca sa šećerom,pudingom i brašnom i skuvati fil ,kad se fil ohladi dodati margarin i izmiksati u penastu kremui naneti preko kore.
-
3
Umutiti šlag sa hladnim mlekom i staviti preko kreme.
to-to loptice
Sastojci
- 150 gr to-to keksa(samlevenog)
- 150 gr mlevenih oraha
- 150 gr prah šećera
- 150 gr rendane čokolade
- 3 kašike ulja
- 3 kašike tople vode
- 3 kašike ruma
- još
- 100 gr čokolade
- 1 dc slatke pavlake
Priprema
Posluživanje
ako vam masa bude mekana dodajte još keksa ili oraha,a ako je previše gusta još vodevanil torta
Sastojci
- za jednu koru (treba 3 kore)
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 3 ravne kašike griza
- 3 ravne kašike brašna
- fil (1)
- 7,5 dc mleka,15 žumanaca
- 2 pudinga od vanile
- 250 gr kristal šećera
- 2 vanil šećera
- 300 gr margarina
- fil sa lešnicima( 2)
- 3oo gr šlaga umutiti sa
- 3 dc mleka
- 100 gr mlevenih lešnika
- 100 gr rendane crne čokolade
- fil (3)
- 4 dc biljne pavlake
Priprema
-
1
mera za jednu koru a treba 3 kore:umutiti prvo belance u čvrst sneg pa dodati šećer ,dobro sjediniti u čvrstu masu,isključiti mikser dodati brašno i griz,izmešati lagano kašikom i sipati u pleh (ja sam pekla u četvrtastom plehu na pomašćenom pek papiru dim pleha su 28x30)
-
2
fil 1:puding, šećer i žumanca izmešati i skuvati u mleku, kad se ohladi dodati iseckan margarin u njega i umutiti da fil bude penast.
fil 2:umutiti šlag sa mlekom i dodati lešnike i čokoladu.
fil 3:umutiti pavlaku.
redosled filovanja kora-fil 1-fil 2-fil 3-kora,......
odozgo je možete ukrasiti šlagom,narendanom čokoladom,lešnicima,......
Нема коментара:
Постави коментар