TORTA FANTAZIJA
Sastojci
podloga:
- 300 gr mljevenog keksa
- oko 2 dl čokoladnog mlijeka
- 1 vanilin šećer
bijela krema:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 3 kašike šećera
- 100 gr bijele čokolade
- 1/2 vrećice želatine fix
tamna krema:
- 300 ml vrhnja za šlag
- 3 kašike šećera
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 1/2 vrećice želatine fix
dekoracija:
- 200 ml vrhnja za šlag
- malo čokolade ili čokoladnih mrvica
Priprema
-
1
Od mljevenog keksa, vanilin šećera i čokoladnog mlijeka napraviti koru, koju formiramo na tacni, tako da su ivice kalupa za tortu oko kore.Na pari otopimo bijelu čokoladu (ja sam koristila sa cappuccino punjenjem). Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu čokoladu i želatinu fix. Izmiksamo da se sve dobro sjedini, pa izlijemo na koru. Zatim stavimo u frižider, da se stegne.
-
2
Na pari otopimo crnu čokoladu. Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu crnu čokoladu i želatinu fix. Dobro izmiksamo, pa stavimo preko bijele kreme.
-
3
Ostavimo tortu u frižider bar sat vremena, pa skinemo ivice kalupa za tortu.Umutimo šlag, pa dekorišemo tortu. Po ukusu dekorišemo rendanom ili otopljenom čokoladom.
-
4
Gotovu tortu rezati na parčad...i uživati u savršenom ukusu!
Нема коментара:
Постави коментар