Launch paketići - recept za punjene polpete (faširanci) u lisnatom
Nakon obilježavanja 5.obljetnice bloga, broj fanova danas prelazi brojku
100000 :) Koristim priliku zahvaliti vam na vjernosti, primjedbama i
pohvalama. Nastojati ću opravdati povjerenje ovako velikog broja fanova,
truditi se i dalje kako bi se još dugo družili :)
Povodom prelaska broja 100000 fanova na Facebook stranici donosim vam ovaj neobičan recept. Recept je nastao tako što sam u smjesu za polpete (faširance) dodala formađin, zamotala u kugle koje sam tada stavljala u lisnato tijesto. Evo i pojašnjenja za recept:
Sastojci za 12 paketa:
650 g dva puta mljevenog miješanog mesa (svinjsko i juneće ili po želji)
2 fete starog kruha
100 ml hladnog mlijeka
3-4 čena češnjaka
40 g peršina
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
sol
papar
1 žlica vegete
---------------
500 g lisnatog tijesta
12 formađina (ili 300 g gaude odrezane na kockice)
krušne mrvice za valjanje
1 žumanjak za premazivanje
Priprema:
Mekani dio kruha razmrvite u manju zdjelu i prelijte mlijekom da omekša. Za to vrijeme sitno nasjeckajte peršin i češnjak.
U veću zdjelu staviti mljeveno meso, dobro ocijeđeni kruh, nasjeckani peršin i češnjak, jaje i krušne mrvice. Po vlastitom okusu začinite solju, paprom i vegetom.
Smjesu dobro promiješajte pa rasporedite na 12 jednakih dijelova.
Svaki dio rastanjite u krug, na njega stavite po jedan formađin (ili kocku gaude) pa zamotajte u veću kuglu. Kod oblikovanja kugle malo ih uvaljajte u krušne mrvice da se meso ne bi lijepilo za ruke.
Polovinu lisnatog razvaljajte na veličinu cca 40 x 30 cm. Odrežite na 6
jednakih kvadrata. Na svaki kvadrat stavite po jednu kuglu pa preklopite
krajeve lisnatog preko kugle kao kovertu za pismo i na spoju tijesta
zabodite čačkalicu. Isto ponovite s preostalom polovinom lisnatog
tijesta.
Složite ih na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, premažite žumanjkom i pecite 45 minuta na 200 st.C.
Povodom prelaska broja 100000 fanova na Facebook stranici donosim vam ovaj neobičan recept. Recept je nastao tako što sam u smjesu za polpete (faširance) dodala formađin, zamotala u kugle koje sam tada stavljala u lisnato tijesto. Evo i pojašnjenja za recept:
Sastojci za 12 paketa:
650 g dva puta mljevenog miješanog mesa (svinjsko i juneće ili po želji)
2 fete starog kruha
100 ml hladnog mlijeka
3-4 čena češnjaka
40 g peršina
1 jaje
2 žlice krušnih mrvica
sol
papar
1 žlica vegete
---------------
500 g lisnatog tijesta
12 formađina (ili 300 g gaude odrezane na kockice)
krušne mrvice za valjanje
1 žumanjak za premazivanje
Priprema:
Mekani dio kruha razmrvite u manju zdjelu i prelijte mlijekom da omekša. Za to vrijeme sitno nasjeckajte peršin i češnjak.
U veću zdjelu staviti mljeveno meso, dobro ocijeđeni kruh, nasjeckani peršin i češnjak, jaje i krušne mrvice. Po vlastitom okusu začinite solju, paprom i vegetom.
Smjesu dobro promiješajte pa rasporedite na 12 jednakih dijelova.
Svaki dio rastanjite u krug, na njega stavite po jedan formađin (ili kocku gaude) pa zamotajte u veću kuglu. Kod oblikovanja kugle malo ih uvaljajte u krušne mrvice da se meso ne bi lijepilo za ruke.
Recept u slikama |
Složite ih na tepsiju prekrivenu papirom za pečenje, premažite žumanjkom i pecite 45 minuta na 200 st.C.
Нема коментара:
Постави коментар