-
1
Za ovu pitu mera je čaša od 2 dl, i zato se vrlo jednostavno i brzo napravi.
-
2
Najpre se napravi žuti preliv: svi sastojci
(osim maka) se mikserom dobro umute. Dublji pleh (tepsiju) namazati
uljem, pa staviti 2 kore. Sipati 1 – 2 kutlače žutog preliva, pa posuti
makom. Opet kora, žuti preliv, pa mak, i tako dok ne složimo celu pitu.
(Poslednja je kora, koju ćemo premazati prelivom tek kada pitu isečemo.)
-
3
Oštrim nožem iseći pitu na kocke (ovo je
malo teže, ali sve bude dobro na kraju) i staviti da se peče.
-
4
Dok se pita peče, skuvati sirup od šećera,
vanile, soka od limuna i dodati još jedan limun isečen na kolutove. Tek
ispečenu, vruću pitu preliti vrućim sirupom. Još jednom proći nožem po
svim rezovima, da se sirup bolje upije.
- slatke-pite
- pita-sa-makom Makovnjača
- (1)
- gotove-kore
Нема коментара:
Постави коментар