понедељак, 18. август 2014.

PITA SA MAKOM

                                 PITA SA MAKOM

Za sve koji vole mak i limun…

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Za ovu pitu mera je čaša od 2 dl, i zato se vrlo jednostavno i brzo napravi.
  2. 2
    Najpre se napravi žuti preliv: svi sastojci (osim maka) se mikserom dobro umute. Dublji pleh (tepsiju) namazati uljem, pa staviti 2 kore. Sipati 1 – 2 kutlače žutog preliva, pa posuti makom. Opet kora, žuti preliv, pa mak, i tako dok ne složimo celu pitu. (Poslednja je kora, koju ćemo premazati prelivom tek kada pitu isečemo.)
  3. 3
    Oštrim nožem iseći pitu na kocke (ovo je malo teže, ali sve bude dobro na kraju) i staviti da se peče.
  4. 4
    Dok se pita peče, skuvati sirup od šećera, vanile, soka od limuna i dodati još jedan limun isečen na kolutove. Tek ispečenu, vruću pitu preliti vrućim sirupom. Još jednom proći nožem po svim rezovima, da se sirup bolje upije. 

  5. slatke-pite
  6. pita-sa-makom Makovnjača 
  7.  (1)
  8. gotove-kore

Нема коментара:

Постави коментар