-
Dacquoise:
Najprije na papiru za pecenje iscrtati 4 kruga precnika 20 cm. Okrenuti papir i masu raspodijeliti po iscrtanim kalupima.
Pjenasto umutiti bjelanjke, sol i Cream of Tartar ( stabilizator za
bjelanjke). Postepeno dodavati secer u prahu dok se ne dobije sjajna
glatka masa. Dodati mljeveni a potom i krupno mrvljeni kikiriki.
Ravnomjerno rasporediti na kalupe iscrtane na papiru za pecenje. Peci
na 135 C 1 h i 30 min. Nakon pecenja ohladiti na resetki i po potrebi
nozem odstraniti visak tijesta.
-
1
Krema:
Zutanjke i 200 g secera mikserom mutiti u vodenoj kupelji. Dodati
cokoladu. Potom dodati puter koji ste pjenasto izradili sa 100 g secera.
Na kraju dodati mljevena i krupno smrvljene ljesnjake.
-
2
Ganache:
Kondenzirano mlijeko zagrijati u mikrovalnoj pecnici. Dodati bijelu
cokoladu. Po potrebi dodati vise kondenziranog mlijeka do zeljene
gustoce potrebne za fino premazivanje po povrsini torte.
-
3
Dekoriranje:
Ukrasiti po zelji. Ja sam koristila kuglice od mase za domaci Ferrero Rocher, te mlijecnu i tamnu cokoladu.
Нема коментара:
Постави коментар