понедељак, 18. август 2014.

          Peanut Dacquoise with Roasted Hazelnut Filling 

Sastojci

  • Dacquoise :

  •  12 bjelanaca
  •  200 g secera u prahu
  •  350 g przenog mljevenog kikirikija
  •  75 g mrvljenog kikirikija
  •  1/4 cajne zlice Cream of Tartar
  •   prstohvat soli
  • Krema:

  •  12 zutanjaka
  •  300 g secera u prahu
  •  150 g tamne cokolade
  •  250 g putera
  •  200 g prepecenih ljesnjaka - podijeljeno
  • Ganache

  •  100 g bijele cokolade
  •  50 ml kondenziranog mlijeka
  • Dekor

  •   Kuglice od smjese za Ferrero Rocher
  •   mlijecna cokolada
  •   tamna cokolada

Priprema

  1. Dacquoise:

    Najprije na papiru za pecenje iscrtati 4 kruga precnika 20 cm. Okrenuti papir i masu raspodijeliti po iscrtanim kalupima.

    Pjenasto umutiti bjelanjke, sol i Cream of Tartar ( stabilizator za bjelanjke). Postepeno dodavati secer u prahu dok se ne dobije sjajna glatka masa. Dodati mljeveni a potom i krupno mrvljeni kikiriki.

    Ravnomjerno rasporediti na kalupe iscrtane na papiru za pecenje. Peci na 135 C 1 h i 30 min. Nakon pecenja ohladiti na resetki i po potrebi nozem odstraniti visak tijesta.


  2. 1
    Krema:

    Zutanjke i 200 g secera mikserom mutiti u vodenoj kupelji. Dodati cokoladu. Potom dodati puter koji ste pjenasto izradili sa 100 g secera. Na kraju dodati mljevena i krupno smrvljene ljesnjake.
  3. 2
    Ganache:

    Kondenzirano mlijeko zagrijati u mikrovalnoj pecnici. Dodati bijelu cokoladu. Po potrebi dodati vise kondenziranog mlijeka do zeljene gustoce potrebne za fino premazivanje po povrsini torte.

  4. 3
    Dekoriranje:

    Ukrasiti po zelji. Ja sam koristila kuglice od mase za domaci Ferrero Rocher, te mlijecnu i tamnu cokoladu.

Нема коментара:

Постави коментар