Divine Božanstvena torta
Sastojci
Biskvit: (iz recepta čokoladna vanilolina)
- 130 g maslaca
- 300 g šećera
- 3 jaja
- 120 ml mlijeka
- 160 g oštrog brašna
- 60 g gorkog kakaa
- 1 žličica sode bikarbone
- na vrh žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
Vanilin krema
- 3 pudinga od vanilije
- 7 žlica šećera
- 125g margarina
- 300 ml slatkog vrhnja
- 700 ml mlijeka
- 2 žlice arome vanilije
- 350 ml slatkog vrhnja
- 1 kremfix
Čokoladna krema
- 3 pudinga od čokolade
- 7 žlica šećera
- 125 g margarina
- 3oo ml slatkog vrhnja
- 700 ml mlijeka
- 1 vrećica arome naranče Dr.Oetker
- 350 ml slatkog vrhnja
- 1 kremfix
I još:
- 1 crveni preljev za torte
- 150 g čokolade
- 3 žlice ulja
- rum
Priprema
-
Biskvit:
-
1
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Kalup za tortu obložite papirom za pečenje.
-
2
U posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodavajte jedno po jedno jaje.
-
3
U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno,kakao,p.p. sol i sodu bikarbonu.
-
4
U smjesu maslaca, šećera i jaja lagano umješajte suhe sastojke uz dodatak mlijeka dok ne dobijete gustu smjesu.
-
5
Istresite smjesu u kalup za tortu i pecite 40 min.
(Ja sam ispekla ovakva dva biskvita, no možete i jedan te ga pažljivo prerezati na dva dijela, ovisi kakav imate kalup.)
-
Vanilin krema / Čokoladna krema
-
1
Prašak za puding pomiješajte s šećerom i 300ml slatkog vrhnja.
-
2
U mlijeko stavite pola margarina i 2 žlice arome vanilije (Za čokoladni stavite aromu naranče) te ga zakuhajte.
-
3
U zakuhano mlijeko umiješajte puding.Kad se zgusne puding stavite ga na hladno i prekrijte ga kuhinjskom prozirnom folijom da se ne stvori kora.
-
4
U ohlađeni puding dodajte 2 žlice ruma te tučeno slatko vrhnje 350ml x 1 kremfix.
-
5
Redoslijed slaganja:
-
6
Biskvit poškropite s rumom.
Oko biskvita stavite obruč i istresite Vanilin kremu.
-
7
Stavite drugi biskvit i tanko namažite s čokoladnom kremom i napravite crveni preljev za torte po uputi na vrećici i prelijte preko biskvita.
-
8
Kad se preljev stisnuo istresite čokoladnu kremu, poravnajte.Stavite u frižider na pola sata. Napravite čokoladnu glazuru od 150 g čokolade i 3 žlice ulja(odokativno).Ukrasite tortu.
Sastojci
- 1200 g brašno oštro T400 podravka(i još po potrebi)
- 3 jaja
- 0.5 l mlake vode
- 1 žličica na vrh soli
Priprema
-
1
U veću posudu ulupati jaja,sol,brašno i vodu.Zamijesiti tijesto.Po potrebi dodati još brašna(ne smije biti ljepljivo ni pretvrdo).Mijesiti rukama oko 10 min.
-
2
Uključiti pećnicu(rernu)na 200 stupnjeva.
Staviti u donji dio pećnice praznu tepsiju ispod rešetke zbog padanja viška brašna prilikom pečenja mlinaca.
-
3
Tijesto isipaj na pobrašnjenu površinu i izreži na jednake dijelove i načini od njih male loptice do 100 g svaku.Svaku lopticu tijesta razvaljaj što tanje.Jednu po jednu stavi peći u rernu na rešetku rerne oko 3-4 min svaki list.
Posluživanje
Za jedan obrok za 6 osoba uz puru naravno potrebno je 3 ovakva mlinca.mlinci se natrgaju u vatrostalnu posudu.U lonac staviti oko 2 l vode i žlicu soli i zakipiti ju.Preliti vodom mlince.Šupljikavom žlicom vaditi mlince u zdjelu i preliti sa 3 žlice masti pečene pure ili guske /patke i promiješati.I to je to. Dobar tek.
Нема коментара:
Постави коментар