Choco-Coco Mint Cake
Sastojci
Tamni biskvit
- 2 jaja
- 2 zutanjka
- 150 g secera
- 150 g margarina
- 150 g psenicnog brasna
- 20 g kakaoa
- 1 vrecica praska ze pecivo
- 1 vrecica vanilin secera
- 2-3 zlice mlijeka
Kokos smjesa
- 2 bjelanjka
- 100 g secera u prahu
- 175 g kokosovog brasna
- 4 zlice likera od kokosa
Krema
- 2 kesice zelatina
- 125 ml slatkog vrhnja
- 100 ml mlijeka
- 1,5 zlica secera
- 200 g pepermint bombona
- 75 g margarina
Kokos krema za premazivanje
- 1 puding od kokosa
- 200 ml mlijeka
- 125 g putera
- 100 g secera u prahu
- 50 g kokosovog brasna
Glazura od bijele cokolade
- 100 g bijele cokolade
- 2-3 zlice ulja
Priprema
-
1
Za tamni biskvit umutite margarin sa secerom i vanilin secerom dok ne dobijete glatku masu.
-
2
Dodajte 1 jaje i 1 zutanjak i nastavite mutiti smjesu a nakon 1/2 min dodajte preostalo jaje i zutanjak.
-
3
Masi potom dodajte brasno, prasak za pecivo i kakao. Naposljetku dodajte mlijeko i mutite dok se sastojci ne sjedine i dobijete smjesu srednje gustine.
-
4
Za smjesu od kokosa istucite bjelanjke mikserom dok ne dobijete cvrst snijeg. Postepeno dodajite secer u prahu. Naposljetku dodajte kokosovo brasno i liker od kokosa. Sve skupa promijesajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
-
5
Cetvrtasti kalup dimenzija 25×11 obloziti papirom za pecenje. Polovinu smjese za tamni biskvit izliti u kalup i izravnati. Po njoj razmazati smjesu od kokosa. Naposljetku izliti preostalu polovinu smjese za tamni biskvit.
-
6
Peci na 180 C oko 60 minuta.
-
7
Za Pepermint kremu mlijeko prokuhajte sa secerom. Dodajte pepermint bombone i rastopite ih u mlijeku. Umijesajte zelatin i rastopite ga u toploj masi pazeci da ne prokljuca.
-
8
Kad se masa pocne stezati, dodajte cvrsto umuceno slatko vrhnje i razmeksani margarin. Smjesa se ne smije dugo mutiti, tek toliko da se dobije homogena masa.
-
9
Za Kokos kremu za premazivanje skuhajte puding u mlijeku. U ohladjen puding dodajte pjenasto uradjen puter sa secerom u prahu.
-
10
Ohladjen biskvit prerezite uzduzno, otprilike po 1/3 sirine biskvita. Kolac filovati kremom od peperminta izmedju uzduznih presjeka i po gornjoj povrsini. Bocne strane kolaca premazati kremom od kokosa. Staviti u frizider da se stegne.
-
11
Kolac preliti glazurom od bijele cokolade koju priprimate tako sto na laganoj vatri zagrijavate cokoladu uz dodatak ulja.
Нема коментара:
Постави коментар