KOLAČ S VRHNJEM
Sastojci
- biskvit
- 5 jaja
- 25 dkg šećera
- 1 dcl ulja
- 1 dcl vruće vode
- 25 dkg brašna
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa
fil
- 2 pudinga od čokolade
- 1 l mlijeka
- 6 žlica šećera
preljev
- 4 kisela vrhnja (20%m.m.)
- 5 žlica šećera
- 4 vanilin šećera
Priprema
-
1
izmutiti bijelanjke, šećer, žumanjkei vanilin šećer.... dodati ulje i vodu, te brašno i prašak za pecivo...
-
2
namazati tepsiju i posuti brašnom, tepsija treba biti malo dublja..... velićina tepsije otprilike 25x35.... u među vremenu skuhati puding....
-
3
pola tjesta istresti u tepsiju, a u drugu polovicu dodati kakao i dobro izmješati.....sada taj smeđi dio tjesta žlicom stavljati po žutom tjestu ....baš kao što je pokazano na slici....
-
4
još vruć puding stavljati na biskvit na isti način kao i smeđi dio tjesta..... tek sada se stavlja peći....
-
5
dok se kolač peće izmješati vrhnje, vanilin šećer i šećer.....
-
6
odmah na vruć kolač istresi preljev i izravnaj ga po kolaču.....
Posluživanje
kolač pusti da se ohladi te ga preko noći ostavi u frižideru..... kolač služi hladan i vjerujte nećete se pokajati ako ga napravite..... kada sam ga ja prvi puta pravila nabrzinu se pojeo a ono još zanimljivije sve je zanimalo kako je puding završio dolje.....Sastojci
- 100 gr petit keksa
- žuti fil
- 3 dc vode
- 2 dc mleka
- 4 kašike gustina
- 3 žumanjka
- 5 kašika šećera
- crveni fil
- 6 dc soka od brusnice
- 2 pudinga od vanile
- 2 kašike šećera
Priprema
-
1
u vatrostalnoj posudi ili nekom malo dubljem plehu dim 14x24 poređati keks ja sam napisala 100 gr,ali sve zavisi od debljine keksa ima tanjih i debljih,može i plazma,keks netreba umakati omekša od fila.
-
2
žuti fil:3 žumanja ,šećer,vanil šećer i gustin pomešati,mleko i vodu staviti da se kuva i kad provri sipati u jaja i vratiti na ringlu da se skuva ,onako kao puding,sipati fil odmah preko keksa.ostaviti da stoji dok se skuva crveni fi.
crveni fil:sok,puding i šećer staviti sve zajedno da se kuva,kad se zgusne i provri sipati preko žutog fila.
Нема коментара:
Постави коментар