TRIO KOLAČ
Sastojci
biskvit
- 5 jaja
- 250g šećera u prahu
- 1dl vode
- 1dl ulja
- 250g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakaa
puding
- 8,5dl mleka
- 2 pudinga od vanile
- 5 kašika šećera
krem
- 2 kisele pavlake
- 4 kašike šećera u prahu
- malo cimeta
Priprema
-
1
Prvo skuvamo puding na klasičan način da bi nam se hladio.
-
2
biskvit: Umutimo belanca u čvrst sneg. U drugoj posudi motimo žumanca sa šećerom pa postepeno dodajemo ulje, vodu, brašno pomešano sa praškom za pecivo a na kraju lagano umešamosneg od belanaca. Polovinu testa sipamo u namazan i pobrašnjen pleh a u drugi deo umešamo kakao. Tamno testo sipamo preko žutogkašikom u vidu mreže. Onda u presno testo kašikom stavljamo puding. Pečemo na 180 stepeni otprilike 30 minuta.
-
3
krem: Izmešamo pavlaku sa šećerom i stavimo u frižider dok se kolač ne ohladi.
-
4
Kada se kolač ohladi premažemo ga kremom i pospemo sa cimetom.
Lažni medenjaci
Sastojci
Priprema
-
1
Ušpinujemo 12dkg šećera pa prelijemo sa vodom, kuvati dok se šećer ne istopi. Zatim dodamo ostatak šećera i sve ostale sastojke osim belanjaka.Umesimo testo. Pravimo kuglice i ređamo u pleh moramo ostaviti razmak. Ispečemo a vruće stavimo u izmućena belanca sa šećerom. Izvaditi na neku foliju i sačekati da se malo prosuše. Može se staviti malo u toplu rernu.
Sladoled torta
Sastojci
kore 2×
- 6 belanaca
- 7 kašika šećera
- 7 kašika brašna
preliv za kore
- 1/2l vrućeg mleka
- 3 vanilin šećera
Fil
- 12 žumanjaca
- 12 kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 250g margarina
ukras
- 3 šlaga
- 2dl kisele vode
Priprema
-
1
Umutiti belanca sa šećerom i polako dodavati brašno i mutiti ručno. Koru peći na peki papiru a kad je pečena preliti je sa polovinom pripremljenog mleka. isto postupiti i sa drugom korom. ja sam stavila 3 kore i meru ipo fila dabi mi torta bila veća.
-
2
ta fil na pari kuvati žumanjca sa šećerom i vanilin šećerom. Kad se žumanjci ohlade spojiti ih sa umućenim margarinom. Filovati tortu a od gore staviti umućen šlag. Ukrasiti po želji.
ŠNITE OD ORAHA
Sastojci
kora
- 220g margarina
- 220g šećera
- 6 jaja
- 1 kašika kakao
- 1/2 praška za pecivo
- 180g mlevenih oraha
- 100g brašna
1. fil
- 3 kašike marmelade od kajsija
2. fil
- 200g mlevenih oraha
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- malo jake skuvane kafe ( toliko da bi se orasi sjedinili)
3. fil
- 5 jaja
- 100g šećera
- 2 kašike kakaa
- 2 kašike suve mlevene kafe
- 250g margarina
- 150g prah sećera
Čokoladna glazura
- 100g gorke čokolade
- 100g margarina
Priprema
-
1
Za koru mutimomargarin sa šećerom i žumancima. Belanca umutimo u cvrst sneg. U margarin dodamo ostale sastojke i na kraju šne od belanaca, stavimo da se peče na 180 stepeni.
-
2
Kad se kora malo prohladi premažemo je marmeladom.
-
3
Za drugi fil pomešamo suve sastojke i sjedinimo sa kuvanom kafom. ovaj fil premažemo preko marmelade.
-
4
Jaja sa šećerom kuvamo na pari, kad se ohladi dodamo u umućen margarin sa prah šećerom. U fil još dodamo kakao koje smo umutuli sa malo vode i suvu kafu, izmešamo i filujemo kolač.
-
5
Gore ide glazura od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар