Sastojci
Priprema
-
1
...odvojiti belanca od zumanaca, posebno ulupati belanca sa prstohvatom soli, umutiti zumanca sa secerom, pa dodati vodu i ulje, zatim prasak za pecivo i brasno... masu podeliti na dva dela, pa u jedan staviti kakao i vodu... smesu sipati u kalupe i peci na 200 stepeni...
-
2
...dobijene piskote izruciti na tacnu, ostaviti da se ohlade, pa ih iseci...
-
3
fil : od 0.5l mleka odvojiti malo mleka i izmutiti s brasnom, ostalo mleko staviti da prokuva, kad prokuva dodati brasno, mesati dok se ne zgusne. ostaviti na hladno da se ohladi. kad se ohladi dodati margarin umucen sa secerom u prahu...
-
4
...filovati piskote, naizmenicno zuto-fil-braon-fil... s ostatkom fila premazati ceo kolac...
-
5
...kolac preliti glazurom...
-
6
...a mozete ukrasiti i slagom...
Posluživanje
jedan savet: kolac seci ukoso, tako da parce kolaca sadrzi i braon i zutu piskotu...uzivajte...“Metar” torta
Sastojci
testo
- 4 kom. jaja
- 250 gr. šećera
- 250 gr. brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 50 ml. (mala šoljica) vode
- 2 kašike čokolade u prahu(može i kakao)
fil
- 700 ml. mleka
- 2 kesice pudinga od vanile
- 3 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 250 gr. margarina
- 200 gr. prah šećera
glazura
- 100 gr. čokolade
- 2-3 kašike mleka
- 2-3 kašike ulja
Priprema
-
1
Penasto umutiti jaja sa šećerom.Brašno, pecivo i čokoladu u prahu izmešati pa dodati u umućena jaja.Testo spati u rebrasti kalup podmašćen i posut brašnom, pa ispeći.Kad se ohladi pečen kolač seći na kriške.
-
2
Za fil:od 700 ml. mleka odvojiti oko 100 ml. pa razmutiti puding, 2 kašike brašne i 3 kašike šećera.Ostatak mleka staviti da provri pa dodati razmućen puding i skuvati veoma gustu kašicu.Kad se ohladi u to dodati, penasto umućeni margarin sa prah šećerom.
-
3
Kriške testa bogato mazati filom i lepiti jednu za drugu. Poređanu tortu staviti u frižider da se stegne.
-
4
Za glazuru otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, pa prohlađeno preliti preko ohlađene torte pa vratiti u friž.da se stegne i glazura.
-
5
Ohlađenu tortu seći ukoso na parčiće.
Нема коментара:
Постави коментар