понедељак, 7. јул 2014.

metar-kolac...

 

  "meter kolac"


Sastojci

Priprema

  1. 1 kalupi
    ...odvojiti belanca od zumanaca, posebno ulupati belanca sa prstohvatom soli, umutiti zumanca sa secerom, pa dodati vodu i ulje, zatim prasak za pecivo i brasno... masu podeliti na dva dela, pa u jedan staviti kakao i vodu... smesu sipati u kalupe i peci na 200 stepeni...
  2. 2 meter kolac
    ...dobijene piskote izruciti na tacnu, ostaviti da se ohlade, pa ih iseci...
  3. 3
    fil : od 0.5l mleka odvojiti malo mleka i izmutiti s  brasnom, ostalo mleko staviti da prokuva, kad prokuva dodati brasno, mesati dok se ne zgusne. ostaviti na hladno da se ohladi. kad se ohladi dodati margarin umucen sa secerom u prahu...
  4. 4 filovanje meter kolaca
    ...filovati piskote, naizmenicno zuto-fil-braon-fil... s ostatkom fila premazati ceo kolac...
  5. 5 meter kolac + glazura
    ...kolac preliti glazurom...
  6. 6 meter kolac + slag
    ...a mozete ukrasiti i slagom...

Posluživanje

jedan savet: kolac seci ukoso, tako da parce kolaca sadrzi i braon i zutu piskotu...uzivajte...

           “Metar” torta

“Metar” torta

Sastojci

Priprema

  1. 1 “Metar” torta
    Penasto umutiti jaja sa šećerom.Brašno, pecivo i čokoladu u prahu izmešati pa dodati u umućena jaja.Testo spati u rebrasti kalup podmašćen i posut brašnom, pa ispeći.Kad se ohladi pečen kolač seći na kriške.
  2. 2
    Za fil:od 700 ml. mleka odvojiti oko 100 ml. pa razmutiti puding, 2 kašike brašne i 3 kašike šećera.Ostatak mleka staviti da provri pa dodati razmućen puding i skuvati veoma gustu kašicu.Kad se ohladi u to dodati, penasto umućeni margarin sa prah šećerom.
  3. 3 “Metar” torta
    Kriške testa bogato mazati filom i lepiti jednu za drugu. Poređanu tortu staviti u frižider da se stegne.
  4. 4 “Metar” torta
    Za glazuru otopiti čokoladu sa mlekom i uljem, pa prohlađeno preliti preko ohlađene torte pa vratiti u friž.da se stegne i glazura.
  5. 5 “Metar” torta
    Ohlađenu tortu seći ukoso na parčiće.                             

Нема коментара:

Постави коментар