понедељак, 7. јул 2014.

Cheesecake s čokoladnim lopticama


Sastojci

  •  1 Cheesecake Dolcela (Mješavina za pripremu torte sa sirom) 
  •  1 žlica kakaa
  •  3 žlice mlijeka
  •  60 g maslaca
  •  350 ml mlijeka
  •  300 g svježeg sira (mascarpone)
  •  150 g čokolade

Priprema

  1. 1
    Mješavini za podlogu dodajte kakao, navlažite s mlijekom i dobro izmiješajte.
  2. 2
    Dodajte otopljeni maslac, još jednom dobro promiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (Ø 24 cm).
  3. 3
    Utisnite žlicom da dobijete jednoličnu podlogu.
  4. 4
    Stavite u hladnjak na 20 minuta.
  5. 5
    Prašak za pripremu kreme uspite u hladno mlijeko i miješajte električnom miješalicom (3 minute) da dobijete kremu.
  6. 6
    Dodajte sir mascarpone i miješajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
  7. 7
    Dvije trećine kreme nanesite na ohlađenu podlogu u kalupu.
  8. 8
    U ostatak kreme umiješajte otopljenu čokoladu.
  9. 9
    Dobivenu kremu stavite u slastičarsku vrećicu, a zatim u kremu u kalupu za torte utisnite loptice (u obliku saća).

Posluživanje

Tortu dobro ohladite, najmanje 2 sata prije skidanja kalupa i poslužite.

Savjet

Umjesto u obliku loptica, čokoladnu kremu možete nanijeti u obliku spirale ili išarati u obliku mreže.

Нема коментара:

Постави коментар