-
1
U dve šerpice staviti po pola litra
mleka, dodati šećer, puter i vanilu i pustiti da provri, ( jednu šerpicu
stavite da se samo tiho greje mleko, jer nećete moći kuvati u dve
šerpice u isto vreme ) i kad provri polako sipajte griz i mutite sa
žicom za mućenje da izbegnete da imate grudvice. Kuvati, stalno mešajući
dok se griz ne skuva a smesa zgusne.
-
2
U četvrtasti kalup ( 22cm X 22cm ) poređati piškote ( nemojte ih kvasiti ) ili keks da pokrije celo dno.
Sipajta pripremljenu smesu od griza preko piškota.
Dotle vam je i mleko u drugoj šerpici provrelo i sipajte griz i kakao
i kuvajte stalno mešajući sa žicom, kad je skuvano i zgusnuto sipati
preko prethodne smese a da biste dobili ovako šareno testo malo sa
kašikom podignuti belu smesu da bi ušla braon smesa.
Ostaviti sa strane.
-
3
U šerpu staviti smrznute maline, vodu i
šećer i pustiti da se kuva desetak minuta. Skloniti sa vatre i štapnim
mikserom umutiti celu smesu od malina.
U vruću smesu dodati žele od malina ili ako nemate onda crveni preliv za torte i sve dobro promešajte.
Ostaviti da se malo prohladi i preliti preko braon smese.
Ostaviti u frižideru najmanje 3 sata a najbolje preko noći.
Ohlađeno i stegnuto iseći na kocke i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар