-
1
Pečnicu zagrejte na 200 stepeni.
Od sastojaka za tijesto zamjesite tijesto.
-
2
Na vagu izmjerite tijesto tako da svaka
kuglica bude teška od 50-52 grama.U jedan tanjir stavite malo mlijeka i
svaku kuglicu malo povaljajte u mlijeko ( to je zato da vam testo pri
oblikovanju valjka ne puca) .Od svake kuglice napravite tanak
valjak....tanka kobasica kao vaš najmanji prst na ruci.Savijte kao
puž...tako da kad počnete savijati ostavite malu rupicu na početku gde
ćete na kraju utisnuti jedro oraha,....savijte kao puž, kraj valjka malo
pritisnite da se zaljepi za kolačić i da vam ne štrči i odljepi se u
toku pečenja.
-
3
Postavite puževe na papir za pečenje, u
sredini utisnite po jedno jedro oraha i pecite tačno 12 minuta na 200
stepeni ...ni manje ni više...gledajte na sat da bude tačno, jer ako ih
prepečete ima da budu tvrde.
-
4
U dve šire šaljice za kafu ( izmjerite
prije dali vam kolačić ulazi u rupu) sa 1 žličicom ulja rastopite obe
čokolade svaka u svoju šoljicu posebno u mikrotalasnu pečnicu.
-
5
Ohlađene kolače uronite u rastopljenu
čokoladu sa donjim deo gde se završava puž i postavite nazad na papir za
pečenje i stavite u frižider da se ohladi čokolada.
-
6
Napomena: Ako vam je tijesto presuho i puca dodajte malo mlijeka, a ako vam je premekano onda dodajte još malo brašna.
Нема коментара:
Постави коментар