Mesne okruglice u bijelom umaku
Sastojci
- 60 dag mljevenoga mesa
- 1 luk
- 2 v.ž krušnih mrvica
- 2 jaja
- 2 v.ž mješavine začina,peršin
- 5 glavica luka
- 20 dag riže
- 3 jaja
- 200 ml kiseloga vrhnja
- ulje,sol,papar
Priprema
-
1
Jednu glavicu luka sitno narežemo te je nasjeckamo i ispržimo na ulju.Rukom zamjesimo smjesu od mljevenoga mesa,2 jaja,1 žlice mješavine začina,krušnih mrvica,soli i papra,sitno sjeckanoga peršina i isprženoga luka.Od ove smjese oblikujemo okruglice koje ispržimo na zagrijanom ulju.
-
2
Na zagrijanom ulju ispržimo 5 glavica luka narezanih na tanke polukrugove.Kada luk smekša dodamo rižu,preostale začine,sol i papar.Kada se riža malo poprži ulijemo 500 ml vode i pirjamo dok tekućina ne ispari.
-
3
Nakon toga rižu s lukom prebacimo u vatrostalnu i na nju poredamo pečene okruglice.
-
4
Pjenjačom izmješamo 3 jaja i kiselo vrhnje te ovom mješavinom prelijemo sastojke u vatrostalnoj.
-
5
Pečemo 10-tak minuta na 200 stupnjeva.
Нема коментара:
Постави коментар