петак, 20. јун 2014.

          Mesne okruglice u bijelom umaku

Sastojci

Priprema

  1. 1 Mesne okruglice u bijelom umaku
    Jednu glavicu luka sitno narežemo te je nasjeckamo i ispržimo na ulju.Rukom zamjesimo smjesu od mljevenoga mesa,2 jaja,1 žlice mješavine začina,krušnih mrvica,soli i papra,sitno sjeckanoga peršina i isprženoga luka.Od ove smjese oblikujemo okruglice koje ispržimo na zagrijanom ulju.
  2. 2 Mesne okruglice u bijelom umaku
    Na zagrijanom ulju ispržimo 5 glavica luka narezanih na tanke polukrugove.Kada luk smekša dodamo rižu,preostale začine,sol i papar.Kada se riža malo poprži ulijemo 500 ml vode i pirjamo dok tekućina ne ispari.
  3. 3 Mesne okruglice u bijelom umaku
    Nakon toga rižu s lukom prebacimo u vatrostalnu i na nju poredamo pečene okruglice.
  4. 4 Mesne okruglice u bijelom umaku
    Pjenjačom izmješamo 3 jaja i kiselo vrhnje te ovom mješavinom prelijemo sastojke u vatrostalnoj.
  5. 5 Mesne okruglice u bijelom umaku
    Pečemo 10-tak minuta  na 200 stupnjeva.

Нема коментара:

Постави коментар