петак, 20. јун 2014.

    Mramorni kolač sa kajsijama

Mramorni kolač sa kajsijama

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Izdvojiti belanca od žumanaca i umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst šne i ostaviti sa strane.
  2. 2
    Umutiti žumanca sa postepenim dodavanjem šećera i vanile u gustu i svetlu smesu,dodati otopljen puter i njega umutiti.
    U zdelu pomešati brašno,gustin i prašak za pecivo i prosejati iznad posude gde je smesa od jaja,ali ne sve odjednom, nego po malo, pa onda dodavati naizmenično mleko i brašno. Kad je sve umućeno dodati belanca i umešati sa spatulom.

  3. 3
    Smesu podeliti na dva dela u jedan deo dodati čokoladne suzice i sjediniti sa smesom a u drugi deo dodati kakao,koji ste izmešali sa kašikom ruma ili mleka.
  4. 4 Mramorni kolač sa kajsijama
    Pleh,veličine 22cm X 34cm prekriti sa papirom za pečenje i stavljati naizmenično po jednu kašiku od oba testa.
  5. 5 Mramorni kolač sa kajsijama
    Kad ste završili sa sipanjem smese,uzeti neki štapić  i sve to izmešati zajedno da dobijete mramorni kolač.
    Po želji, možete posuti sa listićima badema.
  6. 6 Mramorni kolač sa kajsijama
    Po vrhu kolača poređati polutke kajsija.
    Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 30 do 35 minuta.
    Ohladiti,posuti sa prah šećerom,iseći na kocke i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар