Mramorni kolač sa kajsijama
Sastojci
- 12 zrelih kajsija
- 225 g svenamenskog brašna
- 50 g gustina
- 3 jajeta
- 135 g otopljenog putera
- 125 ml mleka
- 10 g praška za pecivo
- 150 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera ili 1 kašika vanilla paste
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika ruma ili mleka
- 50 g čokoladnih suzica
- prstohvat soli
Priprema
-
1
Izdvojiti belanca od žumanaca i umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrst šne i ostaviti sa strane.
-
2
Umutiti žumanca sa postepenim dodavanjem šećera i vanile u gustu i svetlu smesu,dodati otopljen puter i njega umutiti.
U zdelu pomešati brašno,gustin i prašak za pecivo i prosejati iznad posude gde je smesa od jaja,ali ne sve odjednom, nego po malo, pa onda dodavati naizmenično mleko i brašno. Kad je sve umućeno dodati belanca i umešati sa spatulom.
-
3
Smesu podeliti na dva dela u jedan deo dodati čokoladne suzice i sjediniti sa smesom a u drugi deo dodati kakao,koji ste izmešali sa kašikom ruma ili mleka.
-
4
Pleh,veličine 22cm X 34cm prekriti sa papirom za pečenje i stavljati naizmenično po jednu kašiku od oba testa.
-
5
Kad ste završili sa sipanjem smese,uzeti neki štapić i sve to izmešati zajedno da dobijete mramorni kolač.
Po želji, možete posuti sa listićima badema.
-
6
Po vrhu kolača poređati polutke kajsija.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180*C oko 30 do 35 minuta.
Ohladiti,posuti sa prah šećerom,iseći na kocke i poslužiti.
Нема коментара:
Постави коментар