-
1
Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane.
Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
Peci na 180 C oko 30 minuta.
Ohladi i hladno prereži na pola.
-
2
KREMA
Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U
vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da
se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da
je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi
koricu.
-
3
Glazura
Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi,
miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu i dodajte ruma.
Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
-
4
Oko prvog biskvita stavite kalup za torte
i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro
zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko
prelijevom.
Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.
-
5
Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
Ohladite prije posluživanja.
Нема коментара:
Постави коментар