петак, 20. јун 2014.

Fantazija od torte

        Torta kao ruska kapa

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Odvoji žumanjca od bjelanjaka i bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa prstohvatom soli.
    Miksaj žumanjca sa šečerom dok ne pobijele, dodaj mlijeko pa ulje i sve suhe sastojke jedanput prosijane.
    Lagano špatulom umiješaj bjelanjca i stavi u namašćeni kalup promjera 26.
    Peci na 180 C oko 30 minuta.
    Ohladi i hladno prereži na pola.
  2. 2
    KREMA
    Puding i šečer umiješati u 1 dcl mlijeka i dobro promiješati da se razbiju grudice.
    Ostalo mlijeko zakipiti i ubaciti ovu smjesu te skuhati puding. U vruće staviti nasjeckanu bijelu čokoladu i maslac. Dobro promiješati da se sve otopi i krenuti hladiti kremu.
    Možete je ohladiti u hladnoj vodenoj kupelji stalno miješajući ili da je stavite u drugu posudu i prekrijete prianjajučom folijom da ne dobi koricu.
  3. 3
    Glazura
    Zavrijte vrhnje za kuhanje i prelijte po nasjeckanoj čokoladi, miješajte dik se sva čokolada ne pretvori u kremu i dodajte ruma. Ostavite da bude mlaka i da je možete preliti preko torte.
  4. 4
    Oko prvog biskvita stavite kalup za torte i prelijte po njemu 0,05dcl preljeva, na to stavite 2/3 kreme i dobro zagladite. Na kremu ide druga kora koju također natopite čoko prelijevom.
     Na sve to stavite glazuru i pustite da se do kraja stisne, minimum pola sata.

  5. 5 Torta kao ruska kapa
    Maknite obruč oko torte i preostalom kremom namažite rubove te pospite kokosom.
    Ohladite prije posluživanja.

Нема коментара:

Постави коментар