-
1
Za tijesto odvojite bjelanjke i žumanjke,
mikserom izradite bjelanjke, dodajte postupno šečer i vanilin šečer.
Kada se šečer otopi, dodajte jedan po jedan žumanjak. Na kraju
umiješajte pjenjačom prosijano brašno i prašak za pecivo.
-
2
Tijesto podijelite na dva dijela, ispecite 2 bisvita na masnom papiru veličina 25x35 cm.
Ostavite da se ohladi, zatim svaki prerežite popola.
-
3
Za kremu odvojite 200g šečera stavite u
suhi lončić ili posudu, dodajte vode toliko da prekrijete šečer. Pazite
da se kristalići šečera ne zalijepe za stijenku jer če to kod kuhanja
sirupa izazvati karameliziranje.
-
4
U isto vrijeme tucite bjelanjke i ostatak šečera u snijeg.
Sirup kuhajte na vatri dok ne dostigne temp. 116 °C
Temperaturu možete provjeriti kuhinjskim priborom koji ima omčicu na
kraju, ja sam upotrijebila vrh pilera za krumpire. Umočite vrh u sirup i
probajte puhnuti balon, ako ne izlazi balon- treba još kuhati.
Isprobavajte cijelo vrijeme dok ne uspijete napuhnuti balon kroz omčicu.
Tada je temp. savršena.
-
5
Uspite sirup u snijeg u tankom mlazu
stalno miksajući. Kada uspete sav sirup miksajte snijeg dok se ne ohladi
na temperaturu margarina.
Tada dodajte kockicu po kockicu margarin sobne temperature cijelo vrijeme miksajući.
-
6
U ovom trenutku činit će vam se da je krema uništena, izgledati će grudasto kao na slici
<----- ne brinite to je normalno samo nastavite miksati dok ne
dobijete pjenastu kremastu masu. Tada dodajte čokoladu i kakao,po želji
ostavite 2 žlice bijele kreme za puslice.
-
7
Sada filujte bisvite i tanko premažite
gore. Ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi pa narežite na kocke, ja
sam dobila 28 kom od ove količine.
Čokoladu otopite na pari i čokoladirajte minjone.
Ja ih nabodem na drveni štapić za ražanj i čokoladiram sve strane,
zatim vrh, ocijedim i složim na papir. Ostavite da se dobro ohlade,
zatim obrežite čokoladu na dnu, složite u papirnate košarice.
-
8
Dekorirajte puslicama od putar kreme, ukrasima za kolače ili kandiranim voćem.
-
9
Ovo je osnovni recept, u kremu sam dodala 10 dkg prženih mljevenih lješnjaka. Mogu se dodati i u biskvit.
Нема коментара:
Постави коментар