субота, 21. јун 2014.

 TROSTRUKI UZITAK SA MAKOM



Ljubitelji maka evo jos jedan super recept za kolac sa makom,lepo izgleda i lepog je ukusa.


POTREBNO:
Za biskvit- x2
-4 belanca
-4 kasike secera
-50-60gr mlevenog maka
-2 kasike ostrog brasna
-pola kesice prasaka za pecivo
-rendana kora limuna
Za fil:
-500ml mleka
-100gr cokolade za kuvanje
-100gr secera
-8 zumanaca
-1 puding od cokolade
-2 kasike gustina
-50 gr margarina
Za sredisnji deo potrebno je oko 400gr petit keksa.
Za glazuru 100gr cokolade.
PRIPREMA BISKVITA:
-Ukljuciti rernu na 150 stepeni pre nego pocnete praviti biskvit.Pripremiti tepsiju velicine 20x30cm i obloziti papirom za pecenje.Umutiti penasto belanca,dodati secer i sve zajedno mutiti dok se secer ne istopi.Zatim dodati ostale sastojke polagano i varjacom mesati dok se ne sjedini.Peci takve dve kore.Kada su gotove ostavite da se ohlade.
PRIPREMA FILA:
Mleko stavite da prokuva sa secerom.Od 500ml mleka odvojte 5 kasika dok je jos  hladno.Umutite zumanca,prasak za puding,gustin sa tim mlekom.Kada je mleko prokuvalo,malo sklonite sa sporeta ili ako koristite plin samo smanjite.Polako sipajte umucenu smesu u  mleko,neprestano mesajte dok se fil ne zgusne.Kuvajte nekih 3-4 minute.Kada se fil ohladi umesajte otopljenu cokoladu,i umucen margarin.Sve dobro umutite mikserom.Filujte:kora,fil,keks,fil,kora.
Otopite cokoladu i prelite glazuru.Ostavite kolac da se dobro stegne u fizideru i secite snite.PRIJATNO!

Нема коментара:

Постави коментар