TROSTRUKI UZITAK SA MAKOM
Ljubitelji maka evo jos jedan super recept za kolac sa makom,lepo izgleda i lepog je ukusa.
POTREBNO:
Za biskvit- x2
-4 belanca
-4 kasike secera
-50-60gr mlevenog maka
-2 kasike ostrog brasna
-pola kesice prasaka za pecivo
-rendana kora limuna
Za fil:
-500ml mleka
-100gr cokolade za kuvanje
-100gr secera
-8 zumanaca
-1 puding od cokolade
-2 kasike gustina
-50 gr margarina
Za sredisnji deo potrebno je oko 400gr petit keksa.
Za glazuru 100gr cokolade.
PRIPREMA BISKVITA:
-Ukljuciti rernu na 150 stepeni pre nego pocnete praviti
biskvit.Pripremiti tepsiju velicine 20x30cm i obloziti papirom za
pecenje.Umutiti penasto belanca,dodati secer i sve zajedno mutiti dok se
secer ne istopi.Zatim dodati ostale sastojke polagano i varjacom mesati
dok se ne sjedini.Peci takve dve kore.Kada su gotove ostavite da se
ohlade.
PRIPREMA FILA:
Mleko stavite da prokuva sa secerom.Od 500ml mleka odvojte 5 kasika dok
je jos hladno.Umutite zumanca,prasak za puding,gustin sa tim
mlekom.Kada je mleko prokuvalo,malo sklonite sa sporeta ili ako
koristite plin samo smanjite.Polako sipajte umucenu smesu u
mleko,neprestano mesajte dok se fil ne zgusne.Kuvajte nekih 3-4
minute.Kada se fil ohladi umesajte otopljenu cokoladu,i umucen
margarin.Sve dobro umutite mikserom.Filujte:kora,fil,keks,fil,kora.
Otopite cokoladu i prelite glazuru.Ostavite kolac da se dobro stegne u fizideru i secite snite.PRIJATNO!
Нема коментара:
Постави коментар