Boemka
Sastojci
Biskvit
- 12 bjelanjaka
- 40 dag šećera u prahu
- 30 dag mljevenih prženih badema
- 10 dag čokolade u prahu
- 10 dag brašna
Krema
- 12 žumanjaka
- 1 l mlijeka
- 25 dag šećera
- 3 žličice vanilin šećera
- 12 dag gustina
- 30 dag maslaca
- 15 dag čokolade
Čokoladni fil za biskvit
- 30 dag čokolade
- 1 dcl slatkog vrhnja
- 10 dag maslaca
Čokoladna ocaklina
- 15 dag čokolade
- 0,5 dcl slatkog vrhnja
- 5 dag maslaca
- 2-3 žlice mlijeka
Priprema
-
1
Biskvit
-
2
Bjelanjke i šećer istucite u čvrsti snijeg , pa dodajte sve ostale sastojke , brašno, čokolada i mljeveni prženi ( u pećnici na 200 C čitave bademe peći 10-15 minuta, a kad se ohlade samljeti)bademi. Smjesu razdijelite na pet dijelova, te pecite na masnom papiru za pečenje svaki list posebno 10-ak do 15 min.
-
3
Krema
-
4
Zamješajte žumanjke, šećer, gustin i vanilin šećer s malo hladnog mlijeka od ove litre a ostatak neka uzavre. Skuhajte kremu, te kad se ohladi izradite maslac i dodajte malo po malo kremu. Kad je gotova podijelite je na dva dijela i u jedan dio dodajte 15 dag rastopljene čokolade.
-
5
Čokoladni fil za kore
-
6
Sve navedene sastojke rastopite na laganoj vatri, premažite svaki list biskvita i pustite da se ohladi.
-
7
Čokoladna ocaklina
-
8
Rastopite sve sastojke i prelijte kolač.
-
9
Redoslijed: biskvitni list s čokoladnim filom-žuta krema-čokoladna krema-biskvitni list s čokoladom i tako sve po redu i na kraju još čoko ocaklina.
Bijeli mud cake
Sastojci
Biskvit
- 250gr maslaca
- 200gr bijele čokolade za kuhanje
- 100gr šećera
- 1 vanili šećer
- 50gr oštrog brašna
- 50gr pudinga s okusom vanilije
- na vrh noža praška za pecivo
- 5 jaja
Glazura
- 100gr bijele čokolade za kuhanje
- 50ml slatkog vrhnja
- ju 25gr maslaca
Priprema
-
1
Maslac, šećer, vanili šećer i čokoladu otopite na laganoj vatri. Miješajte žicom da vam se smjesa ujednači i dok vam se svi sastojci ne otope. Ostavite da vam se prohladi 15 minuta. Za to vrijeme izmješajte brašno, prašak za puding i prašak za pecivo. U mlaku smjesu od čokolade dodajte brašno s pudingom i praškom za pecivo, pa mikserom izmiksajte da dobijete finu glatku smjesu. Sad dodavajte jedno po jedno jaje stalno miksajući.
-
2
Dno kalupa promjera 20 obložite papirom za pečenje, a stranice malo namažite maslacem. Ulijte smjesu u kalup i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 150°C nekih 70 minuta. Provjerite čačkalicom da li je kolač gotov. Rubove kolača odvojite nožem od stranica kalupa i ostavite u kalupu da vam se ohladi.
-
3
Dok vam se kolač hladi pripremite čokoladnu glazuru. Slatko vrhnje zagrijte s maslacem. Pazite da vam ne zakipi. Prelijte preko izlomljene čokolade i lagano miješajte da vam se čokolada otopi i sve fino poveže. Glazuru prohladite da vam se malo stisne, pa onda prelijte preko hladnog kolača.
Нема коментара:
Постави коментар