-
1
......Lisnato......
Zamesiti testo, kada odmori izvirkati loptu, kada odmori razvuci
tanko oklagijom, ubaciti izradjen margarin, preklopiti u pismo, i tako
preklapati jos 3 puta, kada se zadnji put preklopi i testo odmori
razvuce se tanko oklagijom u pravougaoni oblik, iseci na stangle po
celoj duzini testa, stangle su siroke 5 - 10 cm, ako se motaju prazne
kiflice onda su 5 cm, stangle se podeli na trouglove i motaju kiflice,
slazu se u podmazanu tepsiju, kada testo naraste peci na 230 - 250
stupnjeva
-
2
.......Proja......
u ciniju ubaciti zumnce ( belance ostaviti sa strane ) u zumance
sipati sve sastojke, izmutiti mikserom da se sve lepo sjedini i nebude
grudvice, kada se masa umuti dodati belance i jako sporo umutiti u masu,
podeliti na manje tepsije ili jednu vecu, peci na 240 stepeni.
-
3
......Pecene Krofne......
Od ove smese se dobije meka i lepljiva masa, tako i treba da bude,
lepljiva je zbog secera, podeliti na komade 100 gr, izvirkati (
napraviti loptice ), kada testo odmori razvuci loptice blago oklagijom,
nafilovati eurokremom, pekmezom, dzemom i preklopiti, da bude oblik polu
meseca, stavite u podmazanu tepsiju sa uljem, i kada naraste peci na
temperaturu 200 - 230 stepeni.
-
4
......Pancerote......
Testo treba da bude srednje tvrdoce, podeliti na lopte 100 gr,
izvirkati, kada testo odmori razvuci oklagijom u obliku jajeta, filovati
( sunkarica, kecap, trapist i po zelji sampinjoni ), preklopiti testo i
sloziti ga na pobrasnjenu krpu, kada testo na pola naraste, zagrejati
ulje, kada se ulje dobro zagreje prziti pancerote u vrelom ulju,
isprzene pancerote vaditi na papirne savlete da se malo ocede
-
5
......Pekarske Kiflice......
Podeliti na lopte 460 gr, otprilike 4 lopte se dobije, kada testo
odmori lopte razviti u krug, pedeliti na 4 dela, pa svaki deo jos na 4
dela ( trouglova ), umotati trouglove u kiflice, od jedne lopte 16
kiflica, kiflice sloziti u podmazanu tepsiju, kada testo naraste peci u
rerni na 230 stepeni
-
6
.......Pletenice......
Od ove mase se dobije meko i nelepljivo testo, tako treba da bude,
jel nema pino secera, jer testo treba da bude slano, podeliti na 100 gr,
izvirkati loptice, kada testo odmori razvuci u obliku jajeta, zaseci po
7 krakova sa jedne i druge strane ( filovati sunkaricom, sitnim
kravljim sirom ), treba da bude gust nadev da ne iscuri, ili filovati sa
bilo cimdrugim, sve je stvar maste, kada se nadev stavi po sredini
testa, preklapati zasecene krakove jedan preko drugog i dobro utisnuti
da se ne otvori, sa tim preklapanjem se dobija izgled pletenice, moze se
filovati i sa mlevenim dinstanim mesom kao za burek, mogu se praviti i
drugi oblici, kao kifle i perece naprimer, sve je stvar maste,
napravljene pletenice stavite u podmazanu tepsiju, poprskati, posuti
susamom i kada naraste peci na 230 stepeni
-
7
.....Pice.....
Od ove mase se dobije meko testo i tako treba da bude, napravite
podlogi za picu, peci odma ili ostavite u zamrzivac pa peci po potrebi,
peci u zagrejanoj rerni na 250 stupnjeva
Нема коментара:
Постави коментар