уторак, 10. јун 2014.

ruzmarin82

                                 Čokoladna torta

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Ulupati bjelanjke sa malo soli pa dodati šećer, zatim dodati jedno po jedno žumance stalno mješajući. Postepeno dodati i vodu. Na kraju dodati brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo. Ispeći koru.
    Na ovaj isti način ispeći još dvije kore.
  2. 2
    Ohlađene kore natopiti sokom ili mlijekom pa ih premazati sa pekmezom od višanja ili kajsije.
  3. 3
    U mlijeku skuvati pudihg sa šećerom pa ostaviti da se ohladi.
    Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati istopljenu čokoladu, zatim u to dodati ohlađen puding.
  4. 4
    Malo mlijeka odvojiti i pomješati sa gustinom i šećerom, ostatak staviti sa izlomljenom bijelom čokoladom da provri. Skuhati fil i ostaviti da se hladi. Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu pa dodati ohlađen krem. Na kraju dodati isjeckanu mliječnu ili čokoladu sa jagodama.
  5. 5
    Na tacnu staviti prvu koru, namazati jednim  dijelom  tamnog fila, staviti drugu koru, nanijeti bijeli fil, zatim treća kora i ostatak tamnog fila.
    Gotovu tortu premazati umučenim šlagom od slatke pavlake i ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар