Rösti od mladog krompira
Sjajan način da pripremite mladi krompir. Potrebno po osobi:
- tri mlada krompira srednje veličine, oljuštena i krupno narendana
- ulje za prženje
- malo soli i sveže samlevenog crnog bibera
Vreme pripreme: oko 25 minuta (za jednu ovakvu "palačinku").
Težina: lako.
Narendan
krompir posolite, pobiberite i ostavite 5-10 minuta. Sada ga rukama
dobro ocedite. U malom teflonskom tiganju zagrejete 3 kašike ulja.
Dodate krompir do debljine oko 2 cm. Malo izravnjate odozgo da se popune
sve praznine i dobije ovakva palačinka kao na slici. Pečete 10-ak
minuta na niskoj temperaturi. Okrenete pažljivo, kao palačinku. Drugu
stranu pečete još 7-8 minuta.
Ovde
gore je poslužen sa prelivom od kozjeg sira, kiselog mleka, sitno
seckane zelene ljute papričice, belog luka i narendanog krastavca. Sa
malo sveže samlevenog kima odozgo.
Dole je sa malo kratko prženog vojvođanskog kulena, plus jaje "na oko". Jaje naravno isprženo u masti od kulena.
Нема коментара:
Постави коментар