-
1
Za tijesto/podlogu:
Narežite maslac na manje komadiće. Stavite sve sastojke za tijesto u
jednu zdjelu i zamijesite prhko tijesto. Spremite ga od prilike 30 min. u
hladnjak, zamotan u prozirnu foliju.
Kalup veličine 26 cm namastite i pobrašnite - rernu ugrijte na 170 C.
Tijesto razvaljajte i obložite kalup (treba samo dno kalupa biti pokriven) i ubodite sa vilicom tijesto na više mijesta.
Pecite ga od prilike 15 - 20 min na 170 C.
Kad je pečeno - ostavite da se podpuno ohladi.
-
2
Za fil:
Prašak za puding razmutite sa par žlica mlijeka.
Preostalo mlijeko staviti da se kuha. Kad zakuha umiješajte razmućeni
puding i kuhajte uz stalno miješanje od prilike 1-2 minute.
-
3
Nougat narežite na manje kockice i stavite ga u vruć puding - miješati dok se nougat otopi i sjedini sa pudingom.
Listove želantine staviti u hladnu vodu da omekšaju.
Kad se puding malko ohladio (nesmije biti prevruć) u njega umiješati
omekšanu i ocijeđenu želantinu - dok se otopi. Ostaviti puding da se
podpuno ohladi.
-
4
Vrhnje za šlag i vanilin šećer dobro sa mikserom izraditi da dobijete čvrst šlag.
1/3 šlaga dodati u nougat-kremu i dobro umiješati. Kad se sastojci
dobro pomiješaju dodati preostali šlag i opet sve dobro izmiješati.
5 žlica Amaretta i 5 žlica mlijeka u jednoj zdjeli izmiješati - sa tim namočite piškote.
-
5
Podlogu/pečeno i ohlađeno tijesto vratite u kalup sa obručom.
Na tijesto stavite 1/3 kreme pa posložite po kremi pola namočeni
piškota - na njih stavie drugu trećinu kreme - pa opet namočene piškote i
na kraju ostatak kreme.
Tortu ostavite par sati (najbolje preko noći) u hladnjaku da se krema može fino stegnuti.
-
6
Vrhnje za šlag, vanilin šećer i šlag fix izradite sa mikserom u čvrst šlag.
Nakon toga maknite obruč i stavite na tortu čvrsti šlag i po želji pospite tortu sa kakaom.
Нема коментара:
Постави коментар